Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Urheiluruutu

Vilpas jatkoi voittoputkeaan – ratkaisu nähtiin vasta toisella jatkoajalla

Illan Korisliiga-kierroksella voittoihin ylsivät Vilpas, Korihait ja Kouvot.

Korisliiga
Aatu Kivimäki Vilpas
Matti Raivio / AOP

Joensuun Kataja hätyytteli miesten Korisliigaa johtavan Salon Vilppaan viiden pelin voittoputkea toiselle jatkoajalle asti Joensuussa. Lopulta Vilpas vääntäytyi vierasvoittoon lukemin 128–121.

Voitto oli Katajan käsissä jo neljännellä jaksolla, kun se johti kymmenen sekuntia ennen jakson loppua viidellä pisteellä. Vilppaan Aatu Kivimäen kolmonen ja Antonio Ballardin vapaaheitot siirsivät kuitenkin ratkaisun jatkoajalle, joista toista Vilpas hallitsi jo selvästi.

– Tämä oli kuin kolikon heittoa, mutta johdimme peliä 26 minuuttia, eli enemmän kuin Kataja. Molemmat pelasivat hyvän ja viihdyttävän ottelun. Me saavutimme toisella jatkoajalla kontrollin emmekä luovuttaneet enää johtoa, kertasi Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo.

Brandon Taylor heitti Vilppaalle 31 pistettä ja Jamie Skeen 25. Teemu Rannikko keräsi 20 pisteen lisäksi peräti 18 korisyöttöä. Vincent Simpson upotti Katajalle huimat 43 pistettä ja Daniel Mullings 27.

Kouvot ja Korihait voittoihin

Myös Kouvolassa ja Uudessakaupungissa kamppailtiin tasaisesti. Kouvot otti Helsinki Seagullsista niukan voiton 89–86.

Kouvot johti tasapisteissä olleiden joukkueiden kohtaamista toisen puoliskon, mutta Seagulls pisti lopussa pelin tiukaksi.

Brian Asbury heitti Kouvoille 24 pistettä ja David Gonzalvez 20. Seagullsista Juwan Staten teki 25 ja Tuukka Kotti 23 pistettä.

Uudessakaupungissa Korihait katkaisi neljän pelin tappiojaksonsa, kun se voitti Lapuan Kobrat 79–78.

Kobrat johti vielä 23 sekuntia ennen loppua, kunnes Marius van Andringa pääsi heittämään vapaaheitoilla isännille voittopisteet.

Korihaiden tehokkaimpia olivat Brandon Conley 18:lla ja Mario Edwards 16 pisteellä. Kobrista Khalil Small keräsi 22 ja Larry Anderson 20 pistettä.

Lue myös:

BC Nokia värväsi huippulupauksen, jonka ura on luisunut pahasti alamäkeen – taustalla mystinen pelikielto

Lauri Markkanen myöntää ongelmat Chicagossa: Kausi on ollut henkisesti raskas – "Katson peiliin ja mietin, mitä voin itse tehdä paremmin"

Lajien parhaat valittu – ensimmäistä kertaa listalle nousi isä ja tytär

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat