Suora

  • Urheiluruutu

Teinisensaatio Kaapo Kakko ihmetteli saamaansa taklausta TPS:n pitkän kriisipalaverin jälkeen: "En tiedä, miten siinä niin kävi"

Kaapo Kakon potentiaali oli kaikkien nähtävillä keskiviikkona. Se ei kuitenkaan riittänyt pelastamaan alavireistä TPS:ää tappiolta.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Kaapo Kakko
Kaapo Kakko on tehnyt vasta 17-vuotiaana vakuuttavaa jälkeä TPS:n kivikovassa miehistössä.AOP

TURKU. Kaikki alkoi huolimattomasta taklauksesta. Ilves oli iskenyt TPS:n kanveesiin ja johti vieraskaukalossa jo kolmella maalilla, kun Samuli Vainionpään taklaus uhkasi kääntää pelin suunnan.

Nuorten Leijonien kultajoukkueeseen kuulunut Vainionpää tönäisi toisen tuoreen maailmanmestarin, TPS:n kärkihyökkääjä Kaapo Kakon selästä laitaan. Kakko keräili itseään aikansa jään pinnassa, mutta pystyi lopulta jatkamaan peliä.

Vainionpää puolestaan poistui suihkutiloihin 5+20 minuutin rangaistuksen myötä.

– En tiedä, miten siinä niin kävi. Ihan hyvä jätkä on kyseessä, Kakko tuhahti Yle Urheilulle.

Kakko
Kaapo Kakkoa taklattiin rumasti selkään

TPS sai maalihanansa auki pian erikoistilanteen alettua, mutta sitten Kakko otti ohjat omiin käsiinsä.

Ensin huippuluokan rannelaukaus linkosi kiekon Ilves-maalin yläkulmaan. Heti seuraavassa vaihdossa Kakko tähtäsi toiselle puolelle ja tempaisi kiekon alanurkkaan.

Parissa minuutissa turkulaisjoukkue oli noussut synkästä tappioasemasta tasatilanteeseen, ja tapahtumien keskipisteenä oli sen 17-vuotias sensaatio.

– Sain laukoa muutamaan kertaan hyvästä paikasta ja päätin kokeille hanakammin. Sitten upposikin. Kyllä laukominen selvästi kannattaa, pitää olla sen suhteen ahkerampi jatkossakin.

Toisen erän tapahtumaketju oli tuorein esimerkki tulevan kesän NHL-varauksen kyvystä kääntää otteluita omilla ratkaisuillaan. Pääosin laitahyökkääjänä pelannut Kakko pelasi keskushyökkääjän paikalla, mutta ei antanut sen ainakaan hidastaa.

TPS:llä vakavan mietinnän paikka

Keskiviikkona hän astui valokeilaan juuri oikealla hetkellä. Turkulainen yleisö ja osa TPS:n pelaajistakin oli ilmeisen turhautunut kotijoukkueen paikoin surkeaan pelaamiseen, muun muassa alivoimaisen Ilveksen toistuviin vaarallisiin vastahyökkäyksiin.

Ennen käänteentekevää ylivoimaa katsomon kärkkäimmät äänet kehottivat joukkuetta toistuvasti jopa häpeämään suoritustaan. Sitten tuli tarpeeton taklaus, johon Kakko vastasi kaikella ratkaisuvoimallaan.

Maaleillaan hän nousi jo 11 täysosumaan ja 22 pisteeseen tämän kauden 29 SM-liigaottelussaan.

Kaapo Kakko, Oula Palve, TPS
Jaakko Stenroos/AOP

Kuuden erikoistilannemaalin ottelussa jäähyt olivat lopulta TPS:n kompastuskivi, sillä kotijoukkueen oma viisiminuuttinen kamppailun lopussa ratkaisi Ilveksen vierasvoiton.

– Vähän pidemmän ylivoiman jälkeen tilanne näytti ihan kelvolliselta. Loppu ei kuitenkaan ollut sitä haluttiin, kun otimme itsekin viisiminuuttisen, Kakko harmitteli.

Ottelu oli vasta Kakon toinen alle 20-vuotiaiden MM-kisojen jälkeen. Ensimmäisen jälkeen hän vietti Turkuhallissa pitkän iltapuhteen jakaessaan erityisessä tilaisuudessa nimikirjoituksia sadoille halukkaille. Keskiviikkonakin häntä odottivat yhteistyökumppanin edustajat pitkälle ottelun jälkeen.

Syy venähtämiseen löytyy kuntopuntarista, sillä tappio oli TPS:lle jo neljäs peräkkäinen. Se sai tunnelmat vakaviksi ja pukukopin ovi teljettiin kiinni noin puolen tunnin ajaksi. Ilves pakkasi laukkunsa rauhassa ja jopa ottelun tuomaristo ehti lähteä kotiin ennen kuin kotijoukkue vapautui median käyttöön.

Kyse oli pelaajien keskinäisestä palaverista, jolla pyrittiin reagoimaan heikkoihin tuloksiin. Kakon mukaan äänessä oli laaja joukko pelaajia, jotka yhdessä haluavat korjata kurssin.

– Tässä on nyt hävitty pelejä. Haluamme parantaa pelaamista, joten nyt oli aika käydä asioita läpi joukkueen kesken. Vähän kaikki ottivat vuorollaan roolia, tavallistakin vaitonaisempi Kakko paljasti.

Lue myös:

Kultasankari Kaapo Kakkoa taklattiin rumasti selkään, telojana toinen Nuorten Leijonien maailmanmestari – katso ulosajon tuonut taklaus

Kakko-mania yltyy Turussa – Tony jonotti puolitoista tuntia kultasankarin nimmaria ja tatuoi puumerkin käteensä: "Minun kiitokseni hänelle"

Jarmo Kekäläinen uskoo ykkösvaraus-Kakkoon ja kritisoi suomalaispuhetta "meidän pelistä": "Täysin kylmä fakta on, että huippuyksilöt ratkaisevat nämä hommat"

Kaapo Kakon agentti valaisi superlupauksen kevään maajoukkuesuunnitelmia – "Poikien kisat eivät mene ammattilaiskiekkoilun edelle"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat