Suora

  • Urheiluruutu

VaLePa iski vaivattomasti puolivälieriin europeleissä – PerPo ja Savo Volley eivät selviytyneet jatkoon

Europelien puolivälierissä suomalaisjoukkueista jatkaa VaLePa.

lentopallo
Lentopallomaajoukkueen Tommi Siirilä pallossa.
Jarno Kuusinen / AOP

VaLePa selviytyi mallikkaan pelin jälkeen puolivälieriin lentopallon miesten CEV-cupissa, kun se kukisti Tampereella pelatussa kotiottelussaan tshekkiläisen Kladnon 3–0 (25–20, 25–19, 25–19).

Kun sastamalalainen VaLePa oli voittanut vierasottelunsa 3–2, se jatkaa kahdeksan parhaan joukkoon yhteistuloksella 6–2.

VaLePan puolivälierävastustaja selviää torstaina, kun Tuomas Sammelvuon valmentama ja Lauri Kermisen liberoima Kemerovo kohtaa toisessa ottelussa Puolassa Olsztynin.

Tampereella keskipelaaja Tommi Siirilä (12/+8) oli VaLePan johtotähti yhdessä passari Mikko Eskon (6/+6) kanssa, mutta koko miehistö ansaitsee varauksettomat kehut.

– Koko joukkue pelasi korkealla tasolla, VaLePan päävalmentaja Radovan Gacic sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Perungan poikien ja Savo Volleyn tiet katkesivat

Perungan Pojat ei selvinnyt Challenge Cupissa kahdeksan sakkiin. Ranskalaisjoukkue Poitiers puristi kaksi ensimmäistä erää jatkopalloilla nimiinsä varmistaen jatkopaikkansa. Loppunumerot olivat Rovaniemellä 0–3 (24–26, 24–26, 18–25).

Avausosa päättyi Ranskassa Poitiersille 3–1.

– Syötimme tänään hyvin. Erien lopuissa meiltä puuttui kurinalaisuus ja teimme tyhmiä virheitä. Nuoret pelaajat eivät kestäneet painetta. Tätä on tapahtunut ennenkin. Pelimme meni kuitenkin taas eteenpäin. Tarvitsemme kykyä tappaa erät, kun siihen on paikka, PerPon Henri Tuomi kommentoi tiedotteessa.

Myös Savo Volleyn taival Challenge Cupissa katkesi keskiviikkoiltana. Calcit Volley Kamnik voitti kotonaan suoraan 3–0 (25–23, 25–15, 25–17).

– Me emme saaneet peliämme rullaamaan samalla tavalla kuin ensimmäisessä pelissä. Puolustimme palloja hyvin peliin, mutta niistä teimme pisteitä vain 20 prosentista, kun vastustajalla vastaava lukema on 54, kommentoi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen tiedotteessa.

Savo Volley vei ensimmäisen osan 3–2, mutta suora Kamnikin suora voitto tietää sille puolivälieräpaikkaa.

Muokattu 16.1.2019 kello 22.56: Lisätty Savo Volleyn pelin tulos.

Lue myös:

Suomen lentopallomiehet ottavat EM-kisoissa mittaa Euroopan mestari Venäjästä

Kokkolan Tiikerit otti maukkaan kotivoiton, Hurrikaani vahva kotonaan – VaLePa Suomen cupin finaaliin

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat