Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, pudotuspelit
  • Futsal-liiga, Miesten 2. loppuottelu Leijona Futsal - KaDy
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Norja
  • SM-liigan pronssiottelu Tappara - HIFK
  • Sandra Eriksson ja kadonneet tunteet
  • Jääkiekon U18 MM, Valko-Venäjä - Suomi
  • Jääkiekon U18 MM: BLR - FIN
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pärmäkoski jättää Urheilugaalan väliin ja keskittyy taistelemaan palkintosijasta Otepäässä – "Ero on ratkaisevampi kuin sijoitus"

Krista Pärmäkoski jättää torstai-illan Urheilugaalan väliin ja matkaa tulevan viikonlopun kisaladuille Otepäähän. Pärmäkoski haluaa mitata Virossa ennen kaikkea eronsa muihin hiihtäjiin.

hiihto
Krista Pärmäkoski
Krista PärmäkoskiLaurent Salino/Agence Zoom/Stringer/Getty Images

Hiihtäjä Krista Pärmäkoski palasi raskaan Tour de Skin jälkeen kilpaladuille Vantaan Suomen cupin viestissä. Edes kylmettyneet peukalot tai maitohapot eivät Pärmäkosken vauhtia haitanneet, kun hän nosti Ikaalisten Urheilijat viidenneltä sijalta toiseksi.

Vaikka Pärmäkoski totesi kisan jälkeen olevansa perusväsynyt, ei se näkynyt hänen olemuksessaan ladulla tai sen ulkopuolella.

– Lauantaista asti on pitänyt vähän toppuutella, että pitää malttaa lenkeillä, hän myönsi ja sanoi antaneensa elimistölleen suosiolla aikaa palautumiseen muun muassa nukkumalla jopa niin pitkiä yöunia, että aamiaisista on meinannut tulla lounaita.

Pärmäkoskella on tulevana viikonloppuna edessä yksi tämän kauden tärkeimmistä maailmancupin viikonlopuista, kun Otepäässä kisataan perinteisen hiihtotavan sprintit ja 10 kilometriä. Toinen tärkeä etappi hänellä on viikkoa myöhemmin Ulricehamnissa, jossa hiihdetään viestit ja 10 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.

"Olen edelleen taistelussa mukana"

Pärmäkoski hiihtää viikonloppuna molemmilla matkoilla, joten sprinttikisan vaikutukset sunnuntain kympille on pienoinen arvoitus. Jos kulku on hyvä, saattaa Pärmäkoskelle tulla neljä starttia päivään ja se taas saattaa näkyä sunnuntaina.

Jos kaikki on kunnossa, ei finaaliin asti pääseminenkään rasita enää seuraavana päivänä.

– Edelleen haluan hiihtää pertsalla sinne pallille, Pärmäkoski sanoi.

Therese Johaug
Therese JohaugTrond Tandberg / Getty Images

Therese Johaug menee varmasti kovaa ja tämä on hänelle suotuisa reitti, mutta uskon, että hyvänä päivänä olen edelleen taistelussa mukana.

Johaugin jälkeen Pärmäkoski veikkaa saavansa kovimman vastuksen Ingvild Flugstad Östbergiltä sekä tasoaan nostaneilta venäläishiihtäjiltä. Jos Charlotte Kalla on kunnossa, on hän myös kova sana sunnuntain kisassa.

Pajunoja helpottanut testaustaakkaa

Pärmäkoski on keskittynyt Tour de Skin jälkeen etenkin perinteisen hiihtotavan harjoittelemiseen, sillä vuodenvaihteen kiertue oli pahasti vapaapainotteinen. Se kuormitti Pärmäkosken selkää, mikä vaikutti perinteisen tekniikan elastisuuteen.

– Pertsalla pitää vähän hioa vielä potkua, että saan liikelaajuudet kuntoon. Toivottavasti se on jo paljon parempaa viikonloppuna. Vapaa on ihan perushyvällä mallilla. Kun saan liikelaajuutta lisää, se näkyy myös vapaassa.

Pärmäkoski saa Otepäähän jälleen apua suksitestaukseen, sillä hänen seurakaverinsa ja hyvä ystävä Maaret Pajunoja matkaa mukaan testaamaan Pärmäkosken perinteisen hiihtotavan suksikalustoa.

Krista Pärmäkoski.
Krista Pärmäkoski.Tomi Hänninen

Myös Seefeldin MM-kisoihin matkaavasta Pajunojasta on ollut Pärmäkoskelle todella iso apu, sillä Pärmäkoski on näin voinut keskittyä harjoitteluun ja luottaa siihen, että Pajunoja hoitaa testauksen alusta loppuun.

– Kisatesteissä on auttanut, että on ollut saman painoinen ihminen, joka pystyy tekemään luotettavammin laskutestejä ja pertsassa potku lähtee niin kuin kilpaurheilijalta, jolloin pystytään katsomaan pitoa, Pärmäkoski kehui ja naurahti:

– Davosissa ei ollut Maaretia eikä Area (Mets, suksihuolta) paikalla, niin olimme Huidan Mikan kanssa vähän hukassa, että mitäs laitetaan!

Sen verran hyvin Huita onnistui kuitenkin Pärmäkosken sukset laittamaan Davosissa, että sieltä irtosi kauden ensimmäinen palkintokorokesija.

Otepää Urheilugaalan edelle

Sunnuntaina Pärmäkoski hamuaa taas palkintosijoitusta, mutta hänelle kenties vieläkin tärkeämpää on nähdä, millainen ero hänellä on muihin hiihtäjiin.

– Ero on ratkaisevampi kuin sijoitus. Jos jään viisi sekuntia ja olen kuudes, niin minun mielestäni se on hyvä suoritus.

Pärmäkoski matkaa Otepäähän jo torstaina, joten hän jättää torstai-iltana pidettävän Urheilugaalan väliin. Pärmäkoski on kolmella olympiamitalillaan varteenotettava kärkiehdokas Vuoden urheilija -valinnassa, mutta hän haluaa valmistautua mieluummin viikonlopun kisoihin.

Omaa sijoitustaan Pärmäkoski ei halunnut lähteä edes veikkaamaan urheilutoimittajien valinnoissa, mutta Vuoden urheilijasta hänellä oli selkeä käsitys:

– Kyllä minä Iivoon (Niskanen) luotan, että hän sen palkinnon sieltä pokkaa, Pärmäkoski vakuutti.

Lue myös:

Vuokatti vei voiton viestissä – Pärmäkoski näytti hurjaa vauhtia ja nosti Ikaalisten Urheilijat toiseksi yli minuutin takaa

Hiihdon Suomen cupissa mojova yllätys – jättilupaus Eveliina Piippo päihitti maajoukkuekonkarit

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat