Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Yleisurheilun GP-sarja, Joensuu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Joel Pohjanpalo on vieraillut kuudella eri spesialistilla ympäri maailmaa, mutta paluu kentille on täysi mysteeri: ”En uskalla luvata mitään”

Joel Pohjanpalo kertoo, että epätietoisuuden kanssa on ollut vaikeaa. Pohjanpalo saattaa palata kentille parin kuukauden päästä, mutta sitä on vaikea ennustaa.

Ulkomaiden jalkapallo
Joel Pohjanpalo
AOP

Suomen jalkapallomaajoukkueen hyökkääjän Joel Pohjanpalon kuntoutuminen harvinaisesta nilkkavammasta etenee, mutta marraskuun toiveet pääsystä pelikentille tammikuussa voi unohtaa.

Saksan Bundesliiga-seura Bayer Leverkusenia edustava Pohjanpalo jäi heinäkuussa sairauslomalle, kun nilkan talisluu oli todella huonossa kunnossa. Joulukuun alun tarkastuksessa luu oli kymmenen prosentin päässä terveestä.

Seuraava kontrolli on tammikuun lopussa.

– Jos kaikki silloin on hyvin, niin toivottavasti olisi kuukauden tai parin päästä siitä kentällä. Se riippuu hyvin paljon siitä, mitä kuva näyttää kontrollissa. On hyvin vaikea sanoa kuitenkin ennen sitä mitään. En uskalla luvata mitään, Pohjanpalo sanoo puhelimitse Yle Urheilulle.

– Odotamme täysin sitä, mitä kuva sanoo tammikuun lopussa. Kaikki aikataulut riippuvat siitä, milloin luu on täysin terve. Sitä ennen siihen ei saa tulla mitään iskutusta. Ei saa tehdä mitään hyppyjä tai juosta kovaa tai mitään muuta vastaavaa. Muuten tervehtyminen hidastuu.

Pohjanpalon epävarmuutta lisää se, että hän on käynyt sairausloman aikansa kuudella eri spesialistilla ympäri maailmaa näyttämässä jalkaansa.

– Sain kuusi eri mielipidettä siitä, milloin, miten ja mitä pitäisi tehdä. On tämä ollut aika vaikeaa, koska kukaan ei osaa sanoa mitään, Pohjanpalo toteaa.

Joel Pohjanpalo
Joel PohjanpaloAOP

Nyt hän on kuitenkin viimeisimpänä temppuna vaihtanut saksalaisesta lääkäristä suomalaiseen.

– Henkilökohtaisesti häneen on isompi luottamus. Olen jutellut hänen kanssaan vammasta ja hänen kertomansa jälkeen itselläni on tunne, että tässä on nyt toivottavasti oikeat hoitotavat, Pohjanpalo sanoo.

Pohjanpalon mukaan hyvä asia on kuitenkin se, että luu tulee nyt tämän hetken tietojen perusteella kuitenkin kuntoon. Jos se ei olisi tullut, niin 24-vuotiaan suomalaishyökkääjän ura olisi hänen omien sanojensa mukaan voinut tulla päätökseen.

Valmentajanvaihto oikea ratkaisu

Pohjanpalon sairausloman aikana Bayer Leverkusenissa on tullut suuria muutoksia. Vaisun alkukauden jälkeen seura antoi potkut puolitoista vuotta joukkuetta valmentaneelle Heiko Herrlichille. Uusi päävalmentaja on Peter Bosz. Hollantilaisluotsi luotsasi aiemmin Borussia Dortmundia ja johdatti Ajaxin Eurooppa-liigan finaaliin Manchester Unitedia vastaan.

– Oli oikea ratkaisu seuralta ottaa Bosz. Saatiin ennen joulutaukoa kaksi hyvää voittoa. Pelillisesti oli jo vähän parempaa, mutta toki ei sellaista, mitä pitäisi olla. Nyt on enää seitsemän pistettä Mestarien liiga –paikkaan, Pohjanpalo iloitsee.

Pohjanpalo riemuitsee siitä, että Leverkusen pyrkii nyt aggressiivisempaan ja optimistisempaan peliin kuin aiemmin.

– Pelaajat ovat treenanneet tosi kovaa. He ovat olleet tosi väsyneitä välillä kopissa, kun heitä on nähnyt. Lukas Hradecky mukaan lukien, Pohjanpalo heitti viitaten maajoukkuetoveriin.

Peter Bosz
Peter Bosz on kehittänyt Bayer Leverkusenin pelitapaa.AOP/Ullstein Bild

Omasta roolistaan Pohjanpalo on jo jutellut Boszin kanssa.

– Hän tietää minut aikaisemmilta vuosilta. Boszin pelitapa sopii hyvin minun kaltaiselleni pelaajalle. Kuvioita minulle on tiedossa. Bosz on kertonut, että odottaa minua pelikuntoon ja taisteluun peliajasta, Pohjanpalo avaa.

Nuorena jo suuriin otsikoihin noussut Pohjanpalo kertoo, että pitkä tauko pelikentiltä on muuttanut häntä ihmisenä erityisesti yhdellä tavalla.

– Olen paljon ammattimaisempi. Nyt ollaan yksi askel sinnepäin vielä enemmän. Luun parantamiseen vaikuttaa omat elämäntavat syömisestä nukkumiseen. Kuntoutumisessa vaikuttaa todella paljon se, että on mahdollisimman levätty ja ravittu. Tällä hetkellä olen paljon ammattimaisempi kuin nuorempana, Pohjanpalo kertoo.

Lue lisää:

Kolmatta kertaa Vuoden jalkapalloilijaksi valittu Hradecky: "Nyt jaksaa taas jalkapallo kiinnostaa ainakin hetken aikaa"

Eero Markkasella käsittämätöntä vientiä Indonesiassa: Viisituhatta fania harjoituksissa, turvamiehiltä tarvitaan apua ja ostoskeskukseen ei voi mennä – agentti nauraa kriitikoille

Lukas Hradeckyn valmentaja sai potkut – tilalle entinen Dortmund-luotsi

Joel Pohjanpalo on toipumassa vammasta, jota hänen mukaansa ei ole koskaan aiemmin ollut kenelläkään – "Jos se ei tule kuntoon, se yleensä tarkoittaa sitä, että palloa ei potkita enää koskaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat