Suora

  • FIFA 21: Nordic Invitational
  • Heikki Nivan on valittava: Snookerammattilainen tai voimisteluvalmentaja
  • Urheiluruutu

Supertähti loukkasi nilkkansa legendaarisessa maailmancupissa – itsekin kaatunut Rukajärvi arvosteli järjestäjiä: "Tämä ei ole terveydelle kovin hyväksi"

Laaxin maailmancupin naisten slopestylen välierissä useampi lumilautailija tuskaili tuulisten olosuhteiden kanssa. Katso Enni Rukajärven ja Anna Gasserin kaatumiset kuvaa klikkaamalla.

lumilautailu
Lumilautailun maailmancupissa tuulidraamaa – Anna Gasser ja Enni Rukajärvi kaatuivat
Lumilautailun maailmancupissa tuulidraamaa – Anna Gasser ja Enni Rukajärvi kaatuivat

Lumilautailun maailmancupin legendaarisessa kilpailussa Laaxissa Sveitsissä nähtiin dramaattisia käänteitä naisten slopestylen välierissä.

Itävaltalainen supertähti Anna Gasser kaatui pahannäköisesti ja loukkasi nilkkaansa. Itävaltalaismedioiden mukaan Gasser on matkalla Innsbruckiin tarkempiin tutkimuksiin. Myös Enni Rukajärvi koki ikävän kohtalon. Hän kaatui molemmat hyppynsä ja oli vasta 18:s.

Tuuli kiusasi laskijoita pahemman kerran.

– Ensimmäisellä laskulla luotin hyvään vauhtiin, vaikka tuntui hitaalta. Lähdin tekemään fronttiseiskaa. Se tulikin vajaaksi, Rukajärvi kertasi Yle Urheilun haastattelussa.

– Toiselle laskulle lähdin helpottamaan ensimmäistä hyppyä. Tein fronttikolmosen, mutta vaikeutin yläosaa. Tein pienen kämmin ennen ensimmäistä hyppyriä. Sitten tuli taas vajaaksi.

Rukajärvi harmittelikin, että välierässä oli hitaampi luisto kuin harjoituksissa.

– Kyllä se harmittaa, että epäonnistuu. Olisi ollut kiva saada temput tehtyä. Kovin usein ei käy niin, että lukee noin väärin.

Tuuliongelmat tulivat Rukajärvelle aiemmin tutuksi esimerkiksi vuosi sitten Pyeongchangin talviolympialaisissa. Tuolloinkin monella oli vaikeuksia tuulisissa olosuhteissa naisten slopestylessä.

– Harjoituksissa tuuli oli vähän parempi, mutta tilanne voi muuttua yhtäkkiä. Ehkä pitäisi olla vaan tiukempi linja. Jos on vähänkään liikaa tuulta, niin sitten siiiretään. Tämä ei ole terveydelle kovin hyväksi, Rukajärvi toteaa.

Olisitteko laskijat voineet vaikuttaa tuomaristoon, jos olisitte olleet tiukempia tässä tilanteessa?

– Olisimme voineet laskijat päättää, mutta jokainen varmaan ajatteli tämän olevan ihan ok. Harjoituksissa sai kuitenkin vielä vauhtia, Rukajärvi.

– Mielestäni pitäisi olla ehkä järjestäjien puolelta selkeämpi linja. Niiden pitäisi tehdä päätöksiä. Jotkut laskijoista voivat haluta laskea ja toiset eivät. Se on haastavaa.

Rukajärvellä on luvassa seuraavaksi X Games Aspenissa ja sitten MM-kisat helmikuun alussa Park Cityssä.

– En ole koskaan ollut Park Cityssä. Sinänsä en tiedä, mitä on luvassa. Veikkaisin, että on isot setit. Tulee haastava rata. Veikkaan, että kovia juttuja pitää tehdä, Rukajärvi sanoo.

Ikola selätti mörkönsä

Toisena suomalaisnaisena mukana slopestylen välierissä oli nuori Henna Ikola.

20-vuotias laskija oli 13:s. Ikola sai karistettu mörön pois, sillä tarkalleen kaksi vuotta sitten Ikola kaatui juurikin Laaxissa pahasti. Polven eturistiside meni poikki. Nyt Ikola suoriutui kuitenkin mainiosti.

– Olihan tämä kiva selättää mörkö tällä tavalla. Oli tosi kiva, että selvisi ehjänä tässä pahassa kelissä. Olen kyllä iloinen, Ikola kuvailee.

– Tämä oli niin sanottu takaisin hevosen selkään -kilpailu.

Ikola ei ole mukana MM-kisoissa, koska Suomen naisille on yksi paikka. Seuraavaksi Ikola suuntaa helmikuussa Japaniin laskemaan puuterilumelle. Maaliskuussa on luvassa Mammothissa seuraavat maailmancupin kisat. Keväällä Ikola laskee myös joissain Eurooppa-cupin kisoissa.

– Suomessa on tosi hyvä meininki. Kaikki kannustavat tosi paljon toisiaan. Puskemme eteenpäin. Päästään vain hyppimään, niin kyllä se tästä, Ikola totesi.

Lue lisää:

Roope Tonteri oli karsinnan paras suomalainen Laaxin legendaarisessa maailmancupissa – "Räikän saa laittaa pyörimään semifinaalissa"

Lumilautailun MM-joukkue julki yhtä nimeä lukuun ottamatta: ”Olympianelikko on laskenut tosi hyvin”

Lumilautailu on muuttunut rajusti parissa vuosikymmenessä eikä se ole suomalaisille enää niin varma menestyslaji – "Joka kerta, kun lähdetään hyppyrin nokalta, on jopa kuolemanvaara"

Rukajärvi sanoi lehdistötilaisuudessa suorat sanat, kun muut latelivat latteuksia – ”Suomalaisena haluan olla rehellinen”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat