Bön veljekset kaksoisvoittoon Ruhpoldingissa

Johannes Thingnes Bö ja Tarjei Bö ottivat kaksoisvoiton Ruhpoldingin pikakilpailussa.

ampumahiihto
Johannes Bö
AOP

Johannes Thingnes Bö otti jo kahdeksannen voittonsa ampumahiihdon maailmancupissa tällä kaudella, kun hän rutisti ykköseksi Saksan Ruhpoldingissa kisatussa miesten pikakilpailussa. Päivä oli norjalaisveljesten, sillä isoveli Tarjei Bö oli toinen 7,9 sekuntia Johannesta perässä. Pikkuveli ampui yhden sakon isoveljen selvittäessä 10 kilometrin kisan puhtaalla ammunnalla.

– Päätin hyökätä ammuntaan, silloin olen parhaimmillani. Pieniä toiveita oli (voitosta), mutta viimeisellä kierroksella tajusin ettei onnistu, Tarjei Bö tiivisti veljesten välienselvittelyn.

– Eikö hän nyt olisi voinut antaa tämän (voiton) minulle, Tarjei myhäili vielä.

Saksan Benedikt Doll oli kolmas ja ranskalaissuuruus Martin Fourcade neljäs. Viidenneksi sijoittunut Venäjän Aleksandr Loginov on maailmancupissa toisena 150 pisteen päässä Johannes Thingnes Bösta, jolta on jäänyt voitto ottamatta vain kolmessa cup-kisassa tällä kaudella.

Suomalaiset jäivät kärkivauhdista selvästi. Olli Hiidensalo oli 58:s, Tero Seppälä 64:s, Jaakko Ranta 93:s ja Tuomas Grönman 98:s. Hiidensalo ampui yhden sakon, Seppälä ja Ranta kaksi ja Grönman kolme. Miesten cup Ruhpoldingissa jatkuu perjantaina viestillä. Henkilökohtaisiin koitoksiin palataan sunnuntain yhteislähdöllä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat