Suora

  • Monte Carlo, live EK 1
  • Naisten normaalimatka, Anterselva

Tuuliolot muuttuivat yhä vaikeammiksi Laaxissa – miesten slopestylen välierät siirtyivät perjantaille

Suomen päävalmentaja Antti Koskinen oli tyytyväinen Henna Ikolan suoritukseen Laaxissa.

lumilautailu
antti koskinen
Aki Lahtinen / Yle

Lumilautailun maailmancupissa Laaxissa Sveitsissä tuuli kiusasi tapahtumia torstaina. Naisten slopestylen välierissä nähtiin dramaattisia kaatumisia. Miesten välierät puolestaan siirettiin perjantaille.

Enni Rukajärvi kaatui molemmat hyppynsä ja oli vasta 18:s. Henna Ikola puolestaan onnistui hyvin ja sai lisäksi karistettua mörön pois, sillä hän kaatui kaksi vuotta sitten samassa paikassa, jolloin polven eturistiside meni poikki. Ikolakaan ei kuitenkaan päässyt finaaliin.

– Hennan kohdalla olen tyytyväinen, että tavoite saavutettiin. Ennillä oli huonoa tuuria ja kehnoja päätöksiä, päävalmentaja Antti Koskinen sanoi.

Ikolasta voisi tulla seuraava suomalaisnainen lajin huipulle Rukajärven lisäksi.

– Hänellä on vielä käsiteltäviä asioita liittyen polven loukkaantumiseen, joten hänen täytyy tulla kaikessa rauhassa takaisin. Tiettyjä temppuja pitää hioa takaisin kisakuntoon. Tämä kausi on ollut todella myönteinen, Koskinen sanoi.

Olisiko naistenkin välierät pitänyt siirtää olosuhteiden vuoksi?

– Siinä oltiin vähän sillä kintaalla. Naiset olivat kuitenkin sitä mieltä, että voidaan kokeilla.

Miesten välierät lasketaan siis perjantaina Mukana ovat suomalaisista Roope Tonteri ja Rene Rinnekangas. Päävalmentajan mukaan finaalipaikka on täysin mahdollinen molemmille.

Lue myös:

Supertähti loukkasi nilkkansa legendaarisessa maailmancupissa – itsekin kaatunut Rukajärvi arvosteli järjestäjiä: "Tämä ei ole terveydelle kovin hyväksi"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat