Suora

  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Korisliiga, naisten 4. loppuottelu Catz - PeKa
  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • One more year Riikka Sallinen? Lopettamisen sietämätön vaikeus
  • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
  • Jääkiekon U18 MM: FIN - CZE
  • Jääkiekon U18 MM, Suomi - Tshekki
  • Urheiluruutu
  • Teemu Pukki: laiskottelijasta kanarialinnuksi

Jetsin Sami Nikulla NHL-uran ensimmäinen kahden tehopisteen ilta

Winnipeg-puolustaja Sami Niku pelasi kauden yhdeksännen NHL-ottelunsa.

NHL
Sami Niku
Sami Niku.AOP

Winnipeg Jetsin Sami Niku jätti nimekkäämmät suomalaispelaajat Patrik Laineen ja Pekka Rinteen varjoonsa Nashvillen ja Winnipegin kohtaamisessa. Niku kirjautti kaksi syöttöpistettä ottelussa, jossa Winnipeg otti vakuuttavan 5–1-vierasvoiton.

Niku, 22, oli ennen tätä tehnyt NHL-urallaan vain yhden tehopisteen, maalin viime kauden ainoassa ottelussaan. Tämän kauden kahdeksassa ottelussa hän oli jäänyt ilman tehoja, joten kahden pisteen ilta triplasi hänen uransa tehotilaston.

Niku merkittiin syöttäjäksi Mason Appletonin toisen erän alussa tekemään 2–0-maaliin. Laine puolestaan sai syöttöpisteen erän lopussa, kun Rinne torjui hänen laukauksensa mutta Bryan Little pisti paluukiekon sisään ja vei Winnipegin 3–1-johtoon.

Kolmannen erän alussa Niku nappasi illan toisen pisteensä, kun hän laukoi siniviivalta ja Brandon Tanev ohjasi kiekon sisään.

Nashvillen tähtivahti Rinteellä ei ollut paras iltansa. Suomalainen torjui 29 laukausta, mutta antautui viisi kertaa.

Neljäs perättäinen voitto nosti Winnipegin länsilohkon kakkoseksi, pisteen päähän Calgarystä. Nashville on lännessä neljäntenä.

Lindell ohjasi kavennuksen

Esa Lindell teki Dallasin ainoan maalin Starsin hävitessä kotonaan Los Angelesille 1–2. Hän ohjasi Aleksander Radulovin laukauksen sisään reilu minuutti ennen loppusummeria, kun Dallas pelasi ilman maalivahtia.

Osuma oli Lindellin kauden seitsemäs.

Leo Komarov kirjautti syöttöpisteen, kun hänen joukkueensa New York Islanders jyräsi New Jerseyn kotonaan 4–1. Islanders on voittanut kolme ottelua putkeen ja noussut itälohkossa kuudenneksi.

Toronto väänsi 4–2-vierasvoiton Tampa Baystä itälohkon kärkiottelussa. Tappiostaan huolimatta Tampalla on yhä tukeva 14 pisteen etumatka itälohkon kakkoseen Torontoon, sen verran väkevä Floridan länsirannikon joukkue on ollut.

Kasperi Kapanen syötti Toronton 1–1-tasoituksen avauserässä. Maple Leafsin voiton takuumies oli 36 laukausta pysäyttänyt Fredrik Andersen.

New York Rangersin maalivahti Henrik Lundqvist saavutti merkkipaalun Rangersin ottaessa 4–3-kotivoiton Chicagosta. Voitto oli Lundqvistille uran 445:s NHL:ssä ja hän nousi jakamaan Terry Sawchukin kanssa kuudetta sijaa liigan kaikkien aikojen voittotilastossa. Ruotsalaisvahti tarvitsee seuraavaksi yhdeksän voittoa saavuttaakseen Curtis Josephin viidennen sijan.

Lue myös:

Tuukka Rask torjui seurahistoriaa – nousi jakamaan ennätystä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat