Suora

  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Korisliiga, naisten 4. loppuottelu Catz - PeKa
  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • One more year Riikka Sallinen? Lopettamisen sietämätön vaikeus
  • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
  • Jääkiekon U18 MM: FIN - CZE
  • Jääkiekon U18 MM, Suomi - Tshekki
  • Urheiluruutu
  • Teemu Pukki: laiskottelijasta kanarialinnuksi

Kotkaniemi sai vihat niskaansa, loukkaantunut Vancouver-tähti ei kanna kaunaa: "Hän osoitti kunnioitusta"

Vancouverissa ei haudota kostoa Montrealin Jesperi Kotkaniemelle, joka aiheutti epäonnisen loukkaantumisen joukkueen ruotsalaistähdelle.

NHL
Vancouverin Elias Petterson.
Elias PettersonJeff Vinnick / Getty Images

VANCOUVER. Elias Pettersonin, 19, voi hyvällä syyllä todeta olleen parasta, mitä vancouverilaiselle jääkiekolle on tapahtunut sitten Henrik ja Daniel Sedinin. Uskomattoman taitava ja teräväpäinen ruotsalaistulokas on hurmannut ja saanut eloon kaupungin jääkiekkoyhteisön monen laihan ja masentavan vuoden jälkeen.

Tunteet ovat kuitenkin kuumenneet muutaman kerran Pettersonin ympärillä myös ikävämmissä merkeissä.

Ruotsalaistähden loukkaantumiseen johtaneet tilanteet Floridaa ja Montrealia vastaan saivat etenkin seuran kannattajat menettämään malttinsa. Petterson loukkaantui ensimmäisen kerran jo syyskaudella, kun Panthers-puolustaja Mike Matheson pamautti sinänsä harmittoman näköisellä painiotteella ruotsalaisen jäähän maalin takana.

Petterson sai tilanteesta aivotärähdyksen.

Kun Florida ja Vancouver kohtasivat viimeksi mainitun kotikentällä ensimmäistä kertaa tapahtuneen jälkeen menneellä viikolla, tunteet kävivät kuumana. Kotijoukkueen Jake Virtanen haastoi Mathesonin tappeluun jo ensi minuuteilla, mutta Florida-puolustaja kieltäytyi kutsusta.

Kaikesta kuitenkin aisti, että Vancouverilla oli jäänyt niin sanotusti kana kynimättä.

– Totta kai jäi, fyysisyydestään tunnettu puolustaja Erik Gudbranson puhisi Yle Urheilulle.

– Se tilanne oli täysin tarpeeton, missä ”Petey” loukkaantui. Kaveri paiskasi tämän jäähän kaukana pelin takana. Sillä tilanteella ei ollut mitään tekemistä pelin kanssa. Ei puhtaiden taklausten vuoksi joudu tappelemaan, mutta tuo ei ollut mielestäni puhdas tilanne.

Kotkaniemi koki Vancouver-fanien raivon

Tunteet olivat pinnassa jälleen pari viikkoa sitten, kun Montrealin Jesperi Kotkaniemi koukkasi ruotsalaistähteä Montrealissa pelatussa ottelussa. Kun Petterson löi koukun jälkeen jarrut pohjaan, pelaajat sotkeutuivat toisiinsa ja kaatuivat. Pettersonin jalka vääntyi tilanteessa ikävän näköisesti, eikä tämä ole pelannut sittemmin.

Jesperi Kotkaniemi
Jesperi Kotkaniemi.Getty Images

Fanien raivo Brittiläisessä Kolumbiassa karkasi tilanteen jälkeen täysin yli, mikä näkyi muun muassa ala-arvoisena käytöksenä Kotkaniemen Instagram-tilillä.

Petterson ei kuitenkaan kanna Kotkaniemelle kaunaa.

– En todellakaan. Hän koukkasi minua, minkä jälkeen yritin vastataklata häntä, ikään kuin työntää pois. Hän ei ollut siihen valmis ja kaatui. Sitten jäimme kiinni toisimme ja kaaduin oudossa asennossa. Se oli vahinko, harmi, että toisen meistä piti loukkaantua sen seurauksena.

Kotkaniemi ei ollut tilanteen jälkeen yhteydessä Pettersoniin, mutta osoitti pahoittelunsa toisella tavalla.

– Kotkaniemi tuli tilanteen jälkeen kopauttamaan minua polvisuojiin. Se osoitti hienoa kunnioitusta minun suuntaani.

Vancouver ja Montreal eivät kohtaa enää kuluvalla kaudella, ja ensi kaudenkin osalta Petterson vakuuttaa, ettei Canucksilla ole jäänyt mitään hampaankoloon. Kotkaniemen ei siis tarvitse odottaa Vancouverissa haastoa tappeluun.

– Kaikki on hyvin, en halua hänelle mitään pahaa. Tuo tilanne oli ihan puhdas vahinko, joten minun puolestani kaikki on hyvin.

Tilanteen jälkeen Kanadassa nostettiin esiin myös puheet, joissa Kotkaniemi oli todennut vihaavansa ruotsalaisia. Pettersonia tilanteen aiheuttamat mittasuhteet lähinnä naurattivat.

– Jesperi vitsaili toimittajille, en usko, että hän vihaa ruotsalaisia. Tuollaiset jutut ovat usein enemmän vitsiä, Petterson hymyili.

Tulokaskisan suursuosikki Petterson palannee kaukaloon ensi viikolla.

Lue myös:

Kommentti: Kahden suomalaisvahdin Nashville ei ole loistanut viime aikoina – Pekka Rinne ei ole pelannut parhaalla tasollaan ja Juuse Saros ansaitsee enemmän

Tuukka Rask torjui seurahistoriaa – nousi jakamaan ennätystä

Jetsin Sami Nikulla NHL-uran ensimmäinen kahden tehopisteen ilta

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat