Hyppää sisältöön

Tonteri ja Rinnekangas karsiutuivat Laaxin slopestylen finaalista – "Mäntsälän kokoinen harmitus päällä"

Miesten slopestylen finaalin voittoon laski Yhdysvaltain Chris Corning. Suomalaislautailijat aloittavat valmistautumisen Yhdysvalloissa kisattaviin Aspenin X-Gameseihin ja MM-kisoihin.

Rene Rinnekangas Kuva: Al Bello / Getty Images

Suomalaislaskijat karsiutuivat lumilautailun slopestylen miesten maailmancupin finaalista Laaxissa Sveitsissä.

Rene Rinnekangas oli välierissä 14:s kahden laskun yhteispisteillä 62,50. Roope Tonterin pisteet 48,75 riittivät välierien 16. sijaan.

– En saanut ehjää laskua enkä otettua ensimmäistä hyppyriä haltuun, niin kuin olisin halunnut. Siksi en saanut vauhtia toiseen hyppyriin ja siihen se vähän tyssäsi, karsiutumisesta huolimatta hyväntuulinen Rinnekangas kertoi Yle Urheilulle.

Rinnekankaan urakka jatkuu pian Yhdysvalloissa sekä X-Gameseissa että MM-kisoissa. 19-vuotiaalle molemmat kisat ovat ensimmäiset laatuaan.

– Siellä pitää parasta laittaa ihan joka runille. Unohdetaan nämä pyllähdykset ja mennään seuraavaa kohti ihan uudella fiiliksellä.

Tuuliolojen muutos haittasi suomalaisten laskuja

Lumilautailumaajoukkueen päävalmentaja Antti Koskinen oli hämillään suomalaisten heikosta menestyksestä Laaxissa.

– Roopella ja Renellä menivät treenit mallikkaasti eikä mikään viitannut siihen, että näin voisi käydä. Mutta tällaista urheilussa välillä on, Koskinen tuumasi Yle Urheilulle.

– Tässä on Mäntsälän kokoinen harmitus päällä tällä hetkellä, päävalmentaja jatkoi.

Aamuisissa harjoituslaskuissa lautailijoiden takana oli todella navakka takatuuli. Välierien alkaessa tuuli oli tyyntynyt totaalisesti.

– Slopestyle on todella herkkää. Vauhtien pitää olla hyppyreihin just eikä melkein kohdillaan. Siinä voi laskijalla hiipiä pieni epäilys takaraivoon, että onko se vauhti nyt kohdillaan, kun tunne ei olekaan enää sama kuin viimeisessä treenilaskussa, Koskinen analysoi.

Kauden tasoon nähden normaalisuoritus olisi riittänyt suomalaisilla jatkoon.

– Nyt täytyy vain ankkuroitua myönteisiin asioihin, joita on viikolla tapahtunut. Otetaan treeneistä hyvät asiat mukaan, siellä ainakin oli suoritusvarmuutta, ja käsitellään tätä vain työtapaturmana.

Finaalin voittajaksi laski Yhdysvaltain Chris Corning yhteispistein 89,10. Toinen oli Norjan Staale Sandbech ja kolmas Sveitsin Moritz Thönen. Välierien paras, Ruotsin Sven Thorgren, ei startannut finaaliin ollenkaan.

Lue myös:

.
.