Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu

Hiihtäjien kaksoisvoitto Vuoden urheilija -äänestyksessä lämmitti Pärmäkoskea – "Iivo on se ansaittu voittaja"

Krista Pärmäkoski seurasi Urheilugaalaa netin välityksellä Viron Otepäässä.

hiihto
Krista Pärmäkoski.
Krista Pärmäkoski.Jussi Nukari / Lehtikuva

Krista Pärmäkoskea ei nähty torstai-iltana Urheilugaalan punaisella matolla. Sen sijaan hän matkasi hyvissä ajoin jo Otepäähän, jossa kilpaillaan viikonloppuna perinteisen hiihtotavan sprintissä ja normaalimatkoilla.

Urheilugaala ja Vuoden urheilija -äänestyksen tulokset kiinnostivat kyllä Pärmäkoskea, sillä hän seurasi lähetystä netin välityksellä.

– Se meinasi välillä tökkiä. Piti välillä vaihdella kännykän ja tietokoneen välillä, huoltorekalta harjoittelemaan kiirehtinyt Pärmäkoski naurahti Yle Urheilun haastattelussa.

Pyeongchangin olympialaisissa yhden hopean ja kaksi pronssia saavuttanut Pärmäkoski oli urheilutoimittajien Vuoden urheilija -äänestyksessä toinen. Hän sai 3206 ääntä, ja 13 ykkössijaa, kun olympiavoittaja Iivo Niskanen sai 4740 ääntä ja 358 ykkössijaa.

– Totta kai se lämmittää, että omia suorituksia arvostetaan, mutta kuten minäkin ennakkoon sanoin, niin Iivo on se ansaittu voittaja, Pärmäkoski totesi.

– Ja aika ylivoimainen äänivyöryhän hänelle oli tullut, ansaitusti. Lajin kannalta oli tietenkin hienoa, että kaksi hiihtäjää oli kärkipaikoilla.

Otepään lauantain sprintti ja etenkin sunnuntain 10 kilometrin kilpailu ovat Pärmäkoskelle tärkeitä Seefeldin MM-kisoja ajatellen. Hänelle on tänä viikonloppuna tärkeää etenkin se, että ero kärkeen on mahdollisimman pieni. Sijoituksella ei ole niinkään väliä.

– Suunnitelmani on tietenkin hiihtää mahdollisimman kovaa ja katsotaan sitten, mikä se sija on sen myötä. Tarkoitukseni on startata molempina päivinä ja molempina päivinä haluan onnistua, hän vakuutti ja sanoi odottavansa rankkaa kisaa, sillä Otepään ladut ovat tunnetusti tiukat.

– On raastavia, pitkiä vuorohiihtonousuja. Täällä on varmasti yksi kovimmista pertsan reiteistä, mitä maailmancup-kiertueelta löytyy.

Lue myös:

Pärmäkoski jättää Urheilugaalan väliin ja keskittyy taistelemaan palkintosijasta Otepäässä – "Ero on ratkaisevampi kuin sijoitus"

Olympiavoittaja Iivo Niskanen on Vuoden urheilija – teki tempun, johon kukaan ei ole pystynyt yli 30 vuoteen

Vuokatti vei voiton viestissä – Pärmäkoski näytti hurjaa vauhtia ja nosti Ikaalisten Urheilijat toiseksi yli minuutin takaa

Norjalaisvoittajille hyvät tilit Tour de Skiltä, Pärmäkoski kuittasi päälle 26 000 euroa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat