Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Palkkioita maksamatta ja asiakirjat myöhässä – hallitsevan mestarin lisenssin hylkääminen ei ollut silti helppoa: "Liian moni kriteereistämme rikkoutui"

Naisten jalkapalloliigan hallitseva mestari PK-35 Vantaa oli jättänyt Palloliiton lisenssikomitean mukaan muun muassa pelaajien palkkioita maksamatta.

jalkapallo
PK-35 vantaa suomen mestarit 2018
PK-35 Vantaa voitti syksyllä naisten jalkapalloliigan Suomen mestaruuden.AOP

Palloliiton lisenssikomitea joutui tekemään torstaina vaikean päätöksen, kun se hylkäsi naisten liigan hallitsevan mestarin PK-35 Vantaan liigalisenssin. Lisenssikomitean puheenjohtajan Petri Salmisen mukaan syynä on muun muassa se, että liigaseura on jättänyt pelaajien palkkioita ja muita maksuja maksamatta.

Salmisen mukaan PK-35 Vantaan tilintarkastajan kertomus viittaa epäkohtiin seuran kirjanpidossa. Hänen mukaansa siitä selviää, että pelaaja- ja kulukorvauksia on jätetty maksamatta, eikä niitä ole maksettu tiettyyn päivämäärään mennessä. Niistä ei ollut myöskään tehty Salmisen mukaan maksusopimusta takarajaan 15. marraskuuta mennessä.

Oikeudellisiin syihin kuuluu palkkioiden maksamatta jättämisen lisäksi tarvittavien asiakirjojen toimittamatta jättäminen Palloliitolle tai niiden viimeisistä eräpäivistä myöhästyminen.

– Maksut eivät saa viivästyä, mutta asiakirjojen toimittaminen saa, jos siihen anoo poikkeusluvan. PK35 Vantaa ei ole kuitenkaan näin toiminut, Salminen kertoo.

PK-35 Vantaa sai jo viime vuonna varoituksen asiakirjojen toimituksen viivästymisestä. Seuran Veikkausliigaa pelannut miesten joukkue hakeutui vuonna 2016 konkurssiin.

Valitus tuskin muuttaa päätöstä

Salmisen mukaan minkään seuran lisenssin hylkääminen ei ole helppo päätös, oli sitten kyse hallitsevasta mestarista tai nousijajoukkueesta.

– Keskustelimme kauan ja kävimme läpi kaikkia eri näkökohtia. Keitään ei ole tarkoitus hylätä, ja lisenssiesittelijämme yrittää parhaan kykynsä mukaan aina auttaa seuroja ongelmissa, Salminen toteaa.

– Liian moni kriteereistämme kuitenkin rikkoutui ja yhdenvertaisuuden vuoksi tällainen päätös oli tehtävä. Jos tällaisista päätöksistä lipsutaan, niin se ei olisi hyväksi suomalaiselle jalkapallolle.

PK-35 Vantaa voi valittaa Urheilun oikeusturvalautakuntaan 10 päivän sisällä päätöksestä, mutta Salminen epäilee, ettei sekään auta seuraa.

– On vaikea nähdä, miten he voisivat saada lautakunnan puolelleen. Komiteamme oikeustieteilijät ovat tarkkaan lukeneet pykälät, ja uskon, että tämä päätös pitää, Salminen kommentoi.

Jos lautakunta hyväksyisi PK-35 Vantaan valituksen, mentäisiin asiassa uudelle käsittelykierrokselle. Salmisen mukaan tällaisessa tapauksessa Palloliiton lisenssikomitean pitäisi kuitenkin radikaalisti muuttaa sääntöjään.

Valittamisen lisäksi seuralla ei ole enää muuta tehtävissä.

– Päivämäärät ovat paukkuneet jo niin moneen kertaan, Salminen sanoo.

Yle Urheilu ei ole tavoittanut PK-35 Vantaan puheenjohtaja Markku Hynnistä kommentoimaan asiaa. Seura kommentoi asiaa tuoreeltaan Twitterissä.

PK-35 Vantaa on hallinnut naisten kotimaista jalkapalloa 2010-luvulla. Seura on voittanut naisten mestaruuden 2010-luvulla seitsemästi.

Lue myös:

Naisten jalkapallomestari PK-35 Vantaa ei saanut liigalisenssiä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat