Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 4. osakilpailu, Iowa
  • Urheiluruutu

Iivo Niskasen juhlahumu päättyi nopeasti – pääsi kisapaikalle vasta aamuyöllä: "Hiihtäjän näkökulmasta Urheilugaala osuu vähän pahaan saumaan"

Torstai-iltana Vuoden urheilija -tittelin jo toisen kerran peräkkäin pokanneelle Iivo Niskaselle kulunut vuorokausi on ollut varsin hektinen. Niskanen unohti juhlahumun nopeasti ja keskittyy nyt jo sunnuntain kisaan Otepäässä.

hiihto
Iivo Niskanen.
Iivo Niskanen.Tomi Hänninen

Viime talvena 50 kilometrin olympiakultaa voittanut Iivo Niskanen ei eilen ehtinyt liiemmin Vuoden urheilija -palkintoaan juhlistaa, sillä haastattelujen jälkeen hänen piti kiiruhtaa jo lentokentälle. Niskanen saapui yömyöhään reittilennolla Tartoon ja oli Otepään hiihtostadionin vieressä sijaitsevassa hotellissa noin kahden aikaa yöllä.

– Siitä hyvät yöunet ja nyt ladulle. Ei mitään, kiva päästä suksille, Niskanen naurahti Yle Urheilun haastattelussa ja myönsi, ettei olo ollut yhtään erilainen aamulla, vaikka vyöllä oli jo kolmas Vuoden urheilija -titteli.

– Totta kai se on kiva juhlistaa onnistunutta viime kautta, mutta hiihtäjän näkökulmasta Urheilugaala osuu vähän pahaan saumaan. Ei saa nauttia siitä juhlasta ja tutustua urheiluväkeen sillä lailla kuin haluaisi.

Niskanen unohtikin juhlahumun nopeasti ja siirsi katseensa Otepään viikonlopun kisoihin. Hän ei itse osallistu lauantaina sprinttiin, vaan keskittyy sunnuntain 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailuun.

– Täällä Otepäässä on kiva hiihtää, vaikka Virossa ei hiihdon taso ole siellä, missä se on parhaillaan ollut. Mutta täällä arvostetaan hiihtäjiä ja täällä on hyvä tunnelma, Niskanen kiitteli.

Iivo Niskanen.
Iivo Niskanen.Jussi Nukari / Lehtikuva

Sunnuntaina hiihdettävä 15 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla on hänen bravuurimatkansa tulevissa Seefeldin MM-kisoissakin. Tällä kaudella matkaa on hiihdetty vain kerran aiemmin maailmancupissa, Rukalla. Tuolloin voiton vei Aleksandr Bolshunov ja Niskanen oli seitsemäs.

Niskasen mukaan sunnuntain tuloksista voi vetää pieniä johtopäätöksiä Seefeldiä ajatellen, mutta ei liian suuria.

– Totta kai tämä antaa vähän osviittaa. Kaksi vuotta sitten ennen MM-kisoja (Martin Johnsrud) Sundby oli täällä vesikelissä ylivoimainen ja näytti, ettei kukaan pärjää hänelle, Lahdessa maailmanmestaruuden voittanut Niskanen muistutti.

– Asetelmat voivat muuttua ja kallistua puoleen ja toiseen. Liian kaukana ei saa olla kuitenkaan.

Helmikuun puolivälissä käytävä Cognen 15 kilometrin kilpailu näyttää Niskasesta vielä enemmän sitä, mikä tilanne on, mutta joka tapauksessa hänen mielestään on odotettavissa kovia kamppailuja sijoituksista.

– Miesten kisoissa aikaerot ovat yleensä niin tiukkoja, että sijoitukset voivat heitellä muutaman sekunnin sisään paljonkin. Tämä on sellainen matka, jossa haluan onnistua ja toivon, että pystyn hiihtämään sellaisella tasolla, millä oma kuntoni tällä hetkellä tuntuu, Niskanen totesi.

– Ja toivotaan, että vire tästä vielä nousee parin päivän aikana, että sunnuntaina olisi oikeinkin pirteää oloa. En ole huolissani kapasiteetistani tällä hetkellä.

Lue myös:

Hiihtäjien kaksoisvoitto Vuoden urheilija -äänestyksessä lämmitti Pärmäkoskea – "Iivo on se ansaittu voittaja"

Olympiavoittaja Iivo Niskanen on Vuoden urheilija – teki tempun, johon kukaan ei ole pystynyt yli 30 vuoteen

Iivo Niskasen olympiakulta oli myös sykähdyttävin urheiluhetki – Katso tästä kaikki Urheilugaalassa palkitut

Olympialaisissa ylivoimaisesti voittanut Niskanen uhoaa olevansa MM-laduilla jopa kovemmassa kunnossa: "Olen luottavainen"

Olympiavoittaja Iivo Niskanen saa todella harvinaista kunniaa – presidentti Niinistö myönsi kunniamerkin kahtena vuonna peräkkäin

Iivo Niskasen olympiakullan metsästys oli kaatua jo kuukautta ennen h-hetkeä, mutta valmentajan kanssa tehdyt ratkaisut pelastivat menestyksen – nyt kulta-Iivon tavoitteena on menestyä vapaallakin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat