Suora

  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Korisliiga, naisten 4. loppuottelu Catz - PeKa
  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • One more year Riikka Sallinen? Lopettamisen sietämätön vaikeus
  • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
  • Jääkiekon U18 MM: FIN - CZE
  • Jääkiekon U18 MM, Suomi - Tshekki
  • Urheiluruutu

Suomifutiksen huippulupauksen lainapesti mennyt täysin pieleen – haluaa päästä pois: "Mitä tässä nyt voi sanoa?"

Laitahyökkääjä Timo Stavitski on pelannut kroatialaisen NK Osijekin paidassa tällä kaudella vain yhden ottelun.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Timo Stavitski
Timo Stavitski 19-vuotiaiden EM-kisoissa viime kesänä.Samppa Toivonen / AOP

Suomen nuorten maajoukkuepelaajan Timo Stavitskin kausi on ollut vaikea. Lainapesti kroatialaiseen NK Osijekin joukkueeseen on sujunut kaikkea muuta kuin odotetulla tavalla.

Elokuusta asti Kroatiassa pelannut Stavitski, 19, on pelannut Osijekin paidassa vain yhdessä cup-ottelussa. Syyskuun Zagorec-ottelussa peliaikaa tuli 80 minuuttia.

Ranskalaisesta Caenista lainalla oleva Stavitski ei ole pitkään aikaan päässyt Osijekissa edes penkille. Hän on edellisen kerran ollut vaihtopelaajana 10. marraskuuta Slaven Belupoa vastaan.

– Itselle ei ole tullut niin paljon vastuuta, mitä odotin ja mitä odotimme Caenin kanssa, kun lähdin lainalle, Stavitski kertoo Suomen Palloliiton sivuilla julkaistulla videolla (siirryt toiseen palveluun).

Lahjakas laitahyökkääjä siirtyi Rovaniemen Palloseurasta Caeniin vuosi sitten tammikuussa. Hän pääsi viime keväänä haistelemaan Ranskan pääsarjan tunnelmaa yhdeksässä ottelussa. Cupissa tuli yksi maalikin.

Kausi huipentui 19-vuotiaiden EM-kotikisoihin.

Uuden kauden alettua Stavitski päätettiin lähettää lainalle. Todennäköisesti Caenin ajatuksena oli löytää Stavitskille sopivan tasoinen seura, jossa hän pääsisi vastuurooliin.

Osijeki on Kroatian pääsarjassa toisena, mutta Stavitskille ei ole jostain syystä joukkueessa roolia.

– Mitä tässä nyt voi sanoa? Päätös lähteä sinne oli aika nopeasti tehty. Emme ehkä käyneet kaikkia juttuja läpi. Siirtoikkunan viimeisen kymmenen tunnin aikana se tehtiin, Stavitski sanoo.

Jalkapallon kansainvälinen siirtoaika alkoi taas tammikuun alussa. Stavitski toivoo, että pesti Kroatiassa päättyisi.

– En voi sanoa hirveästi mitään, mutta todennäköisesti en jatka siellä, koska tämä ei hyödytä oikein ketään tällä hetkellä.

Lue myös:

Viime kesänä Timo Stavitski ilmoitti äidilleen, että lopettaa jalkapallon – sitten kiinnostui Barcelona ja unelmat alkoivat toteutua

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat