Suora

  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Korisliiga, naisten 4. loppuottelu Catz - PeKa
  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • One more year Riikka Sallinen? Lopettamisen sietämätön vaikeus
  • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
  • Jääkiekon U18 MM: FIN - CZE
  • Jääkiekon U18 MM, Suomi - Tshekki
  • Urheiluruutu

Nyt on hurjaa puhetta! NHL:n legendaarinen valmentajavelho vertaa Jesperi Kotkaniemeä yhteen kaikkien aikojen Canadiens-ikoneista

Tulokaskauttaan NHL:ssä pelaava Jesperi Kotkaniemi on sulattanut ainakin Scotty Bowmanin sydämen.

urheilu
jesperi kotkaniemi
Jesperi Kotkaniemi on vakiinnuttanut paikkansa Montreal Canadiensin NHL-kokoonpanossa.Francois Lacasse / Getty Images

Suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi pelaa erinomaista tulokaskautta jääkiekon NHL:ssä. Vasta 18-vuotias sentteri on onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa Montreal Canadiensin kokoonpanossa, vaikka moni veikkasi tämän kauden kuluvan vielä Porin Ässissä.

Pääasiassa kolmosketjussa hyökännyt Kotkaniemi on tehnyt 48 ottelussa tehopisteet 6+17=23. Tulosta on tullut kelvollisesti, mutta parhaimmillaan Kotkaniemi on antanut väläytyksiä siitä hurjasta potentiaalista, joka hänellä on.

Suomalaislupausta on hehkutettu monesta suunnasta kauden aikana, mutta valmentajalegenda Scotty Bowman näyttää vetävän hehkutuksessa pisimmän korren.

Bowman vertasi Kotkaniemeä Montreal-legenda Jean Béliveauhun, vaikka myönsi, että vertailu on hieman epäreilu.

– Näin Jean Béliveaun Victoriavillen junioreissa 16-vuotiaana. Ketään ei voi verrata Jeaniin, mutta 18-vuotiaalla Kotkaniemellä on paljon Jeanin piirteitä hänen pelissään. Kun Kotkaniemi on suunnilleen 22-vuotias, hän on Montrealin ykkössentteri, Bowman sanoi NHL.comin Dave Stubbsille (siirryt toiseen palveluun).

Näiden kahden pelaajan mainitseminen samassa lauseessa on melkoinen kannanotto, sillä Béliveau on NHL:n menestyneimmän seuran Montreal Canadiensin seurahistorian yksi suurimmista legendoista.

Vuonna 2014 kuollut Béliveau pelasi Canadiensissa vuodet 1952–71 ja voitti tuona aikana 11 Stanley Cupia. Béliveau voitti kaksi kertaa NHL:n arvokkaimmalle pelaajalle jaettavan Hert Memorial Trophyin.

Scotty Bowman, 85, tosin tietää, mistä puhuu. Hän on yksi NHL-historian legendaarisimmista valmentajista, joka muistetaan Detroit Red Wingsistä, Pittsburgh Penguinsista, Buffalo Sabresista, Montreal Canadiensista sekä St. Louis Bluesista. Bowman voitti urallaan päävalmentajana yhdeksän Stanley Cupia.

Bowman kertoi olevansa vaikuttunut Kotkaniemen itseluottamuksesta, pelisilmästä ja -näkemyksestä sekä peli-ilosta.

Lue myös:

Kotkaniemi sai vihat niskaansa, loukkaantunut Vancouver-tähti ei kanna kaunaa: "Hän osoitti kunnioitusta"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat