Suora

  • Urheiluruutu

TPS jäi nollille, Olkinuora oli kuin muuri – Kaski nousi pakkien pörssikärkeen

Kymmenen viimeistä peliä, joista yhdeksän voittoa. Pelicans on napannut jaossa olleista 30 sarjapisteestä peräti 27. Ei ole epäselvyyttä siitä, mikä on jääkiekon Liigan kuumin joukkue.

urheilu
Jussi Olkinuora
Jussi OlkinuoraAOP

Lahtelaiset löivät sarjakolmosen TPS:n maalein 3–0 ja nousivat vain pisteen päähän turkulaisista.

Kotivoitto tuli kuitenkin kaikkea muuta kuin helpolla. Pelicans oli isäntä vielä avauserässä, mutta sen jälkeen ote oli täysin Tepsillä. Turkulaiset vyöryivät joka puolelta kenttää kohti lahtelaismaalia, mutta Jussi Olkinuora oli häikäisevällä pelipäällä. Olkinuora torjui huimat 43 kertaa. Nollapeli oli veskarille toinen peräkkäinen.

– Nyt oli hienoa pelata. Hallissa oli upea tunnelma, eikä vastustajassakaan ollut valittamista. Vedot tulivat kuitenkin pääosin ilman pahaa maskia. Kenttäpelaajat hoitivat oman työnsä moitteettomasti, kamppailun sankari sanoi.

Pelicansin puolustaja Jarkko Pynnönen teki liigauransa avausmaalin. Hänen pakkiparinsa Oliwer Kaski nousi puolustajien pistepörssin kärkeen ohi HIFK:n Teemu Erosen. Kaski iski pöytään tehot 2+1. Kauden saldo on 8+20.

TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen ihaili tappiosta huolimatta omiensa työmoraalia.

– En voi pyytää joukkueelta enempää. Kun jatkamme tällä tavalla, tulos seuraa pomminvarmasti perässä, Kaskinen sanoi.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat