Suora

  • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
  • Jääkiekon U18 MM: Puolivälieräottelu USA - FIN
  • Jääkiekon U18 MM, puolivälieräottelu USA - FIN
  • SM-liigan kolmas loppuottelu Kärpät-HPK
  • Jääkiekon Nordic cup: FIN - SWE
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi

Otto Virtanen selvitti trillerin ja jatkaa Australian avoimissa

Otto Virtanen selviytyi toiselle kierroksella Australian avointen poikien sarjassa.

tennis
Otto Virtanen
Otto VirtanenTennisliitto

Kolmanneksi sijoitettu Otto Virtanen joutui taistelemaan tiukasti Australian avoimen tennisturnauksen poikien sarjan avauskierroksella. Virtanen kohtasi villin kortin saaneen australialaisen Stefan Storchin ja voitti lopulta lukemin 6–1, 6–7(6–8), 7–6(10–6).

Ottelu lähti suomalaiselta hyvin käyntiin, mutta muuttui avauserän jälkeen kovaksi taisteluksi. Toisessa erässä Virtasella oli viisi ottelupalloa, mutta australialainen vei erän lopulta tiebreakissa.

– Kun minulla oli matsipallo, totta kai mietin että olisi hyvä voitto, hyvä peli tällaisissa olosuhteissa. Siitä se oma peli vähän levähti. Vastustaja pelasi tosi aggressiivisesti ja hyvin ja järkevästi. Siitä tuli vähän painetta itselle. Katsomossa oli niin paljon australialaisia, sillä oli pieni etu, mutta oli hieno pelata, Virtanen kertoi STT:lle.

Kolmannessa erässä Virtanen joutui puolestaan selvittämään kaksi ottelupalloa.

– Siinä vaiheessa ei ollut ehkä parhaat fiilikset, mutta oli luottoa edelleen, koska tiesi että kaveri ei pysty ehkä syöttämään täysillä, koska oli pienet krampit jaloissa.

Australian avointen uuden käytännön mukaan ratkaisevan erän tilanteessa 6–6 pelataan supertiebreak kymmeneen pisteeseen. Sen Virtanen voitti 10–6.

Ottelu kesti kaksi tuntia ja 46 minuuttia, mutta Virtasella ei ollut pieniä jalkavaivoja lukuun ottamatta suurempia ongelmia. Melbournea alkuviikon ajan paahtanut hellekin oli jo hieman laantunut lauantaiksi.

– Nyt oli 24 astetta, joten se ei ollut niin paha. Oli kuitenkin kosteaa, joten hikoilin paljon, mutta sellaista on Australiassa.

Virtanen kohtaa toisella kierroksella ruotsalaisen Gustaf Strömin.

– Minulle ensimmäinen kierros on aina vaikein. Toisella kierroksella vastustaja on ehkä kovempi, mutta olosuhteet eivät enää ole niin vaikeat. Olen tyytyväinen, Virtanen tuumi.

Virtanen voitti joulukuussa arvostetun Orange Bowl -junioriturnauksen. Se nosti hänet voittajasuosikkien joukkoon Australiassa.

Lue myös:

Henri Kontinen ei antanut sateen haitata Australian avointen ottelun alla – "Makasin sängyllä, katsoin NHL:ää ja join kahvia"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat