US Openin mestari Osaka nousi kuilun partaalta – Serena Williams jyrää vahvasti eteenpäin

Naomi Osaka ja Elina Svitolina joutuivat taistelemaan tiukasti jatkopaikastaan. Serena Willians jyräsi vakuuttavasti jatkoon.

Naomi Osaka Kuva: AOP

Edellisen Grand Slam -turnauksen US Openin voittenut Naomi Osaka oli vaikeuksissa Australian avoimen tennisturnauksen kolmannella kierroksella. Osaka näytti jo olevan putoamassa, kun hän hävisi ensimmäisen erän 5-7 taiwanilaista Hsieh Su-weitä vastaan ja oli toisessa erässä tappiolla 1-4.

Jotenkin nelossijoitettu japanilainen kuitenkin nousi takaisin peliin ja voitti toisen erän lopulta 6-4. Kolmannen erän hän hoiteli lukemin 6-1.

– En vain halunnut luovuttaa. Rakastan grand slam -turnauksia todella paljon, joten tein kaikkeni pysyäkseni mukana vähän kauemmin, kertoi Osaka, joka teki ottelussa 42 helppoa virhettä.

Osaka kohtaa seuraavaksi latvialaisen Anastasia Sevastovan.

Osaka voitti US Openin finaalissa syyskuussa Serena Williamsin ottelussa, joka aiheutti paljon keskustelua Williamsin tunteenpurkausten vuoksi.

Kuudenneksi sijoitettu Ukrainan Elina Svitolina hävisi myös ensimmäisen erän Kiinan Zhang Shuaita vastaan, mutta nousi voittoon lukemin 4-6, 6-4, 7-5. Svitolina kärsi ottelussa olkapääkivuista ja häntä jouduttiin hoivaamaan jokaisen puolenvaihdon yhteydessä. Svitolina saa vastaansa neljännellä kierroksella Yhdysvaltain Madison Keysin.

Serena Williams kukisti ukrainalaisen Dajana Jastremskan vaivatta 6-2, 6-1. Turnauksessa 16:nneksi sijoitettu Williams piti maailmanlistalla sijalla 57 olevan Jastremskan helposti kurissa. Williams ei ole hävinnyt pelaamissaan kolmessa ottelussa erääkään, ja vastustajat ovat voittaneet häneltä yhteensä vain yhdeksän peliä.

Williams hakee Australiasta 24:ttä Grand Slam -turnausvoittoaan, jolla hän nousisi tasoihin Australian Margaret Courtin kanssa.

Lue myös: