Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Täydellinen murha

Toni Ketelä on edellinen suomalainen miessprintteri, joka on saavuttanut maailmancupin palkintosijan – ja siitä on jo neljä vuotta! "Sprinttimaajoukkue pitäisi säilyttää erillisenä maajoukkuetoiminnassa"

Hiihdon maailmancup jatkuu lauantaina Virossa perinteisen sprintillä. Edellisen kerran suomalaismies on noussut palkintokorokkeelle sprintissä juuri Otepäässä.

hiihto
Toni Ketelä
Toni KeteläTomi Hänninen

Toni Ketelä sijoittui tammikuussa vuonna 2015 Otepään maailmancupissa perinteisen hiihtotavan sprintissä kolmanneksi. Tämä on viimeisin suomalaismiehen saavuttama palkintosija sprintissä.

Tuo palkintosija jäi vaasalaisen sprintterin parhaaksi sijoitukseksi sekä muistoksi kilpauralta.

– Kyllä se on ehdottomasti se uran kirkkain ja muistiinpainuvin kokemus ja hetki urallani, Ketelä muisteli Urheilustudion haastattelussa.

– Ehkä kokonaan koko 2015 kausi. Siinä tuli hyviä onnistumisia koko kauden ajan ja pääsin useammassa kisassa hyvään vauhtiin.

Ketelä on myös seurannut maajoukkueen menoa kotisohvalta käsin. Hänen mielestään etenkin suomalaisen sprintin kohdalla riittää paljon pohdittavaa, eikä tähän kauteen tehty muutos erillisen sprinttijoukkueen lakkauttamisesta miellyttänyt.

– Itse olin ehdottomasti sitä mieltä, että sprinttimaajoukkue pitäisi säilyttää erillisenä maajoukkuetoiminnassa. Se olisi varmaan yksi sellainen juttu, joka olisi pitänyt pitää mukana. Varmasti on harjoituksellisesti muita juttuja, joita pitäisi miettiä vähän tarkemmin, hän totesi.

Ketelän ura päättyi viime keväänä terveysongelmiin, mutta hiihtoa hän ei ole jättänyt. Haastattelunkin hän antoi kesken hiihtolenkin, jolla hän oli myös viime keväänä uransa päättäneen Matias Strandvallin kanssa “verestämässä muistia”. Takana oli tuolloin jo parisenkymmentä kilometriä.

– Elämä on ollut erilaista kilpauran jälkeen. On ollut totuttelemista toisenlaisiin arkirutiineihin. Syyskuussa aloitin Vaasan ammattikorkeakoulussa insinööriopinnot ja parikuukautinen poikavauva pitää kiireisenä kotona, Ketelä naurahti.

Lue myös:

Jalkapallo sai jäädä, kun hiihdosta alkoi tulla menestystä – idoleitaan haastava Joni Mäki haluaa näyttää, ettei Rukan onnistuminen ollut vahinko

Haavisto nosti nuoria kasvamaan maajoukkueeseen – sprinttijoukkue sulautetaan muuhun ryhmään

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat