Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Salibandyliiga, naisten 1. loppuottelu SB Pro - PSS
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Naisten sprintissä dramaattinen ketjukolari viimeisessä mutkassa – suomalaisyllättäjä uransa parhaaseen sijoitukseen: "Huomasin, että ei saakeli, porukka on kasassa"

Suomen Andrea Julin sijoittui hiihdon maailmancupin sprintissä 18:nneksi Otepään maailmancupissa.

hiihto
Naisten sprintissä dramaattinen ketjukolari viimeisessä mutkassa - Andrea Julin hyötyi
Naisten sprintissä dramaattinen ketjukolari viimeisessä mutkassa - Andrea Julin hyötyi

Hiihdon maailmancupin Otepään sprinttikilpailuissa nähtiin paljon kaatumisia lauantaina. Yksi kaatumisista toi suomalaisille onnea, kun Andrea Julin saavutti uransa parhaan henkilökohtaisen sijoituksen maailmancupissa.

Naisten sprintin viidennessä puolivälierässä nähtiin dramaattinen ketjukolari, kun Slovenian Anamarija Lampic, Yhdysvaltojen Sadie Bjornsen ja Norjan Astrid Jacobsen kompuroivat viimeisessä mutkassa.

Kolmikko oli lähdössä loppusuoralle kirikamppailuun, kun Lampicin vasen suksi jäi Bjornsenin suksen kannan alle. Kaksikko kaatui ja takaa tullut Jacobsen ajoi samaan miinaan. Tilanteen voi katsoa tämän jutun pääkuvana olevalta videolta.

Suomen Julin tuli tilanteeseen takaa ja nousi erässä neljänneksi. Hän jäi loppusuoran taistelussa toiseksi kaatunutta Lampicia vastaan.

– Olin ihan varma, että jään kuudenneksi. Mietin, että hiihdetään nyt täysiä maaliin, niin tästä saa hyvää treeniä. Sitten huomasin, että ei saakeli, tässä on porukka kasassa, Julin kuvaili dramaattista kaatumista.

Ilman kaatumista Julin olisi jäänyt eränsä viimeiseksi.

– Jouduin menemään ulkokautta ensimmäisen mäen, se vei liikaa happoja. Ei ollut mitään jakoa sen jälkeen, Julin kertoi.

Julin, 24, oli sprintin lopputuloksissa 18, joka on hänelle uran paras maailmancupin sijoitus henkilökohtaisilla matkoilla. Parisprintissä hän on parhaimmillaan ollut 12:s.

Otepään sprinteissä nähtiin muitakin dramaattisia kaatumisia. Esimerkiksi Venäjän Aleksandr Bolšunov kaatui miesten välierissä juuri ennen maalisuoraa. Bolšunov tosin selvisi aikavertailusta finaaliin, jossa hän sijoittui toiseksi.

Päivän erikoisin oli kuitenkin Venäjän Gleb Retivyhin kaatuminen. Retivyh kaatui omia aikojaan loppusuoralla. Videon kaatumisesta voi katsoa alta.

Gleb Retivyh
Venäläishiihtäjä kaatui hämmentävästi loppusuoralla

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Erikoiset kommellukset saivat Krista Pärmäkosken luovuttamaan kesken kisan – huoli paistoi kasvoilta: "Alamme olla aika lähellä arvokisoja"

Mitä ihmettä? Venäläishiihtäjä kaatui nololla tavalla loppusuoralla – katso hilpeyttä herättänyt tilanne

Pärmäkosken paukut loppuivat välierissä – ruotsalaistähti vetäytyi dramaattisesti finaalista

Norjalaistykki Kläbo juhli jälleen, Hakolan taival päättyi aikavertailussa – hävisi "painikaverilleen"

Matti Heikkinen ykkönen Hollolassa – palaa ensi viikolla maailmancupiin

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat