Suora

  • Urheiluruutu

Palaako Kiinasta yllätyspotkut saanut mestarivalmentaja virkavapaalta Tapparaan? "Ei ole ollut mitään puhetta"

Tapparan urheilu- ja kehitysjohtaja Jussi Tapola sai lähteä kiinalaisesta KHL-joukkueesta Kunlun Red Starista.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Jussi Tapola
Yuri Smityuk / AOP

KHL-seura Kunlun Red Star antoi perjantaina potkut suomalaiselle päävalmentajalleen Jussi Tapolalle sekä apuvalmentaja Jyrki Aholle.

Kiinalaisjoukkue Kunlun on tällä hetkellä jäämässä ulos KHL:n pudotuspeleistä. Potkut olivat silti pieni yllätys, sillä joukkueella oli vielä mahdollisuudet pudotuspeleihin.

Potkujen jälkeen Suomessa alettiin spekuloida Tapolan tulevaisuudella. Tapolalla on sopimus SM-liigajoukkue Tapparaan, mutta hän on tällä hetkellä virkavapaalla. Tapola on Tapparan urheilu- ja kehitysjohtaja.

Vaikuttaa siltä, että Tapola ei ole ainakaan kesken tämän kauden palaamassa tehtäväänsä Tapparan urheilu- ja kehitysjohtajaksi.

– Asiasta ei ole ollut mitään puhetta, Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen vastasi tekstiviestitse Yle Urheilun haastattelupyyntöön aiheesta.

Iltalehti kertoi perjantaina (siirryt toiseen palveluun), että Tapparan puolesta Tapolalla on halutessaan vapaat kädet siirtyä valmentamaan johonkin toiseen eurooppalaisseuraan. Tappara ei välttämättä tarvitse Tapolaa ennen kuin nykyisen päävalmentaja Jukka Rautakorven sopimus päättyy ensi kauteen.

Tapola, 44, valmensi Tapparan Suomen mestariksi vuosina 2016 ja 2017. Vuoden 2017 mestaruuden jälkeen hänestä tehtiin Tapparan urheilu- ja kehitysjohtaja. Tapola ehti toimia tehtävässä alle vuoden, kun hänet palkattiin päävalmentajaksi Kiinaan.

Tapparan viime helmikuussa julkaistussa tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun) kerrottiin, että Tapola palaa urheilu- ja kehitysjohtajan tehtäviin 1. toukokuuta 2019. Hänen sopimuksensa on voimassa vuoden 2020 huhtikuun loppuun.

Yle Urheilu ei tavoittanut Jussi Tapolaa kommentoimaan asiaa.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat