Suora

  • Urheiluruutu

Verisen viillon ranteeseensa saaneen Ilves-puolustajan vaarallinen loukkaantuminen hiljensi hallin Raumalla: "Tällä hetkellä näyttää hyvältä"

Ilveksen Oskari Laaksonen sai luistimesta viillon ranteeseensa SM-liigaottelussa Lukkoa vastaan, mutta haava saatiin tukittua nopeasti.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Oskari Laaksonen Ruotsi-ottelussa 26.12.2018.
Oskari Laaksonen voitti alle 20-vuotiaiden MM-kultaa vuodenvaihteessa.Christian J. Stewart / AOP

RAUMA. Rauman jäähallissa riitti tunnelmaa lauantaina, kun kotijoukkue Lukon kannattajien lisäksi paikalla oli runsaslukuinen Ilves-fanien joukko.

Kaikki yli 4000 katsojaa kuitenkin vaikenivat toisen erän lopulla, kun Ilves-puolustaja Oskari Laaksonen jäi jään pintaan kättään pidellen. Kauas asti näkyi, että vauhdikkaassa kamppailutilanteessa luistin oli viiltänyt Laaksosen vasemman ranteen auki.

Videon tilanteesta voi katsoa tästä.

Ilves-maalivahti Riku Helenius näki tilanteen läheltä ja reagoi nopeasti. Hän alkoi heti viittelöimään tuomariston ja vaihtoaition suuntaan saadakseen apua pelottavaan tilanteeseen. Epätietoisuus jatkui pitkään, mutta Ilves-leiristä kantautui lopulta huojentavia uutisia.

– Tällä hetkellä näyttää hyvältä. Selvittiin säikähdyksellä, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

– Tuomaristo laittoi pelin nopeasti poikki, kun sekä Laaksonen että Helenius huusivat, että nyt kävi pahasti. Lukon lääkäri ja huolto olivat nopeasti paikalla. Kaikki toimi, kuten pitää, joten vuoto saatiin tukittua nopeasti. Haava oli kieltämättä pahassa paikassa.

Molemmilla vaihtopenkeillä hätäännyttiin selvästi.

Tuoretta alle 20-vuotiaiden maailmanmestaria hoidettiin parin minuutin ajan jäällä paksulla pyyhkeellä, minkä jälkeen hänet talutettiin Lukon pukukopin suojiin jatkohoitoa varten.

– Nähtiin heti, mistä aukesi, eli luistimen viillon takia. Tällaisessa tilanteessa on aina kiire. Laaksonen ei ikinä jää makaamaan jäälle, mikä lisäsi tietoa kiireellisyydestä, Kivi kertasi.

– Tuon vuoksi en ikinä halua pelaajieni jäävän makoilemaan, jos pystyy jatkamaan peliä, koska sitten oikeasti sattuukin jotain, on oikeasti kiire. Ja tänään oli sellainen tilanne.

Pelin jälkeen Laaksonen oli yhä Äijänsuon hallissa Lukon valmentajien pukukopin uumenissa. Rannetta peitti paksu side, mikä lienee lopulta pieni hinta maksettavaksi, kun huomioidaan, miten vaarallisesta tilanteesta todella oli kyse.

– Joukkueen sisällä saimme onneksi nopeasti viestin huolloltamme, että hän on kunnossa. Sen jälkeen ei ollut enää hätää, totesi Kivi.

Lue myös:

Pelottava tilanne SM-liigassa: luistin viilsi Nuorten Leijonien MM-kultapuolustajan ranteen vaarallisesti auki

Vierailut Pikku Kakkosessa aiheuttivat kuittailua, mutta mieluiten Nuorten Leijonien puolustaja esiintyisi NHL-kaukaloissa – valmentaja toivoo, että ilopilleri osaisi olla joskus hiljaa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat