Suora

  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8
  • Yleisurheilun Ruotsi - Suomi-maaottelu
  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8. osa 2
  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8. osa 3
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, 2. päivän kooste
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: kouluratsastuksen Grand Prix
  • Kuka olisi uskonut
  • Dota 2: The International -loppuottelu

Anita Korva kolkutteli jo Krista Pärmäkosken kantapäitä loppusuoralla ja aikoo haastaa muut myös MM-laduilla – "Jos ihan kaikki menee nappiin, niin odotan jopa mitalia"

Anita Korvan harteille on aseteltu mitaliodotuksia Lahden nuorten MM-hiihdoissa. Vaikean syksyn jälkeen Korva on itsekin varovaisen optimistinen.

hiihto
Anita Korva
Anita KorvaAOP / Jarno Kuusinen

Suomen alle 20-vuotiaiden joukkueen suurin mitalitoivo Anita Korva muisteli Lahden latujen sopivan hänelle hyvin ja että hän on Salpausselällä hiihtänyt varsin hyviä kisoja. Mukava muistikuva laduista koki pienen kolauksen, kun Korva pääsi sivakoimaan normaalimatkojen MM-latuja viikonloppuna.

– Kävin äsken kiertämässä ladut, ja aika tiukat ne olivat, varsinkin kun on kova pakkanen. Aika paljon oli nousua, Korva naurahti Yle Urheilun haastattelussa lenkkinsä jälkeen ja vakuutti lähtevänsä MM-kisoissa varmasti taistelemaan jokaisessa startissa.

– Sprinttirata on ihan mukava. Siitä ei ole kyllä mitään pahaa sanottavaa. Varmasti tulee tasapuoliset ja hyvät kisat sillä radalla.

Sprinttiradan sopivuus on Korvan kannalta hyvä, sillä hän pitää tätä MM-kisojen avausmatkaa itselleen parhaimpana matkana kisoissa. Viime vuonna Kainuun Hiihtoseuran 19-vuotias hiihtolupaus oli MM-kisoissa sprintissä lähellä mitalia, sillä hän oli neljäs. Tuolloin hiihtotapa tosin oli vapaa ja nyt se on perinteinen.

– Sprintti on lähtenyt tämän vuoden aikana aika hyvin liikkeelle, varsinkin vapaan sprintti. En ole hirveästi pertsan sprinttejä hiihtänyt tänä talvena, mutta uskon kuitenkin, että se lähtee ihan hyvin. Siinä minulla on ehkä kisojen paras menestymismahdollisuus.

Anita Korva.
Anita Korva.AOP

Toinen hyvä matka Korvalle on kisoissa 5 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailu, joka kisataan tiistaina. Edellisissä MM-kisoissa Korva toi Suomen ainoan mitalin juuri tuolla matkalla, tosin silloin hiihdettiin perinteisellä.

– Olen saanut vapaan tekniikkaani tosi paljon eteenpäin tämän talven ja viime kesän aikana. Se on noussut aika lailla tasoihin pertsan kanssa, joten sen takia uskon, että sieltä löytyy ihan hyvää vauhtia, Korva vakuutti.

Ensi keväänä armeijan aloittavan Korvan valmistautuminen MM-kotikisoihin ei ole ollut optimaalinen, sillä hän sairasteli paljon syksyllä ja alkukaudesta hänellä todettiin mononukleoosi. Korva laskeskelikin kisanneensa ainoastaan kolmesta neljään viikonloppua tämän talven aikana.

– Alun perin olin aika epävarmana, sillä en tiennyt yhtään, minkälaista vauhtia pystyn menemään, mutta nyt joka viikonloppu se on mennyt eteenpäin ja kunto on alkanut kiihtyä kisoja kohti. Alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä, että on valmis näihin kovatasoisiin kisoihinkin.

Anita Korva (vas.) haastoi Krista Pärmäkosken Suomen-cupin viestin loppukirissä.
Anita Korva (vas.) haastoi Krista Pärmäkosken Suomen-cupin viestin loppukirissä.Jussi Nukari / Lehtikuva

Korvan hyvästä vauhdista saatiin esimakua Vantaan Suomen-cupin viestissä, sillä hän haastoi Krista Pärmäkosken ankkuriosuudella tosissaan kisaan toisesta sijasta. Pärmäkoski pystyi kuitenkin paremmalla taktiikallaan pitämään Korvan takanaan.

– Oli aika hauska testata Kristan vauhtia. Ensin ajattelin, ettei minulla ole mitään mahdollisuutta, mutta minulla oli tosi liukas suksi, niin yllättävän helposti siinä peesissä tulin.

Samalla tavalla Korva aikoo lähteä haastamaan muita sunnuntaina alkavissa nuorten MM-kisoissa ja katsoa, miten muut tarjoavat hänelle vastusta.

– Totta kai odotukset ovat vähän laskeneet siitä, mitä kauteen lähtiessä ajattelin. Silloin oli tosi korkeat tavoitteet. Hyvillä hiihdoilla odotan kuitenkin sinne kymppisakkiin tai viiden sakkiin sijoja. Ja sitten jos ihan kaikki menee nappiin, niin odotan jopa mitalia joltain matkalta, ainakin sprintistä, hän vakuutti.

Korvan vauhti Suomen-cupissa teki ainakin vaikutuksen Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärveen, sillä se, miten Korva pystyi haastamaan Pärmäkosken kertoi hänen mielestään paljon Korvan vauhtireservistä ja potentiaalista.

– Pidän Anitaa yhtenä mitaliehdokkaista perinteisen sprintissä ja vapaan vitosella. Hän ei ole välttämättä voittajasuosikki, mutta ehdottomasti ehdokas mitaleille, Jauhojärvi totesi.

Lue myös:

Piippo ja Matintalo matkaavat Lahden MM-kisoihin maailmancup-kiireiden välissä – "Voimme olla mitalivauhdissa"

Vuokatti vei voiton viestissä – Pärmäkoski näytti hurjaa vauhtia ja nosti Ikaalisten Urheilijat toiseksi yli minuutin takaa

Ensimmäinen mitali nuorten MM-hiihdoista – Korva otti pronssia

Nuorten MM-sprintin nelossija harmitti hiihtäjä Korvaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat