Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Urheiluruutu

KalPa-sentterin hattutemppu oli laiha lohtu, Dufvan JYP katkaisi Tapparan voittoputken

KalPan Jaakko Rissanen keräsi tehot 3+1, mutta kuopiolaiset menettivät voiton HPK:lle jatkoajalla 5–6. Videon kuvalähde: Telia TV.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Jaakko Rissanen, KalPa.

KalPa ja HPK tarjosivat yhden kiekkokauden herkkupaloista, kun joukkueet mättivät 11 maalia liigan todellisessa vuoristoratapelissä. KalPa oli vielä kaksi ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa 5–3-johdossa Jaakko Rissasen hattutempun turvin, mutta HPK nousi uskomattomasti tasoihin osumalla kahdesti ilman maalivahtia ja Philippe Cornet'n ulosajo taakkanaan.

Rissasen maalit voi katsoa oheiselta videolta.

Kirin kruunasi Eetu Tuulolan jatkoaikamaali 6–5:een, jota tarkistettiin ottelun käsikirjoitukselle sopivasti useita minuutteja videolta.

– Kyllä minä näin, että se oli maalissa. Luottavainen olin koko ajan, Tuulola hymähti tiukkaa millimetripeliä kiekon ja maaliviivan välillä.

Peräti 22 ottelun maalittoman putkensa katkaissut Tuulola juhli railakkaasti myös avauserässä, kun hän siirsi vieraat 1–0-johtoon. Sitkeästi esiintynyt KalPa nousi kuitenkin ottelussa kolmesti tasoihin ja käväisi siis 5-3-johdossakin.

– Ei loppunut usko, vaikka jäätiin pari maalia taakse tuossa lopussa. Joukkue näytti, millainen luonne meillä on, Tuulola sanoi.

Dufvan JYP jälleen voitokas

Valmentajanvaihdos piristää tunnetusti joukkuetta kuin joukkuetta, ja jääkiekon SM-liigan kestomenestyjän JYPin kohdalla tämä näyttää pitävän paikkansa. Perjantaina kaatui HIFK, ja Risto Dufvan valmennukseen siirtynyt JYP katkaisi lauantaina Tapparan kuuden ottelun voittoputken maalein 4-2.

JYP oli alussa erittäin tehokas ja yllätti Tapparan täysin.

– Valmiustilassa oli ero, pitää myöntää. Olimme 50 minuuttia parempia kuin JYP, mutta tänään se ei riittänyt. Samat nimet oli pelaajilla selässä, mutta peli muuttui alun jälkeen, sanoi Tapparan valmentaja Jukka Rautakorpi.

JYP teki kaksi pikamaalia ja kesti sitten Tapparan ensimmäisen rynnistyksen. Tapparan painostuksen keskellä Julius Nättinen karkasi läpi ja vei JYPin kolmen maalin johtoon. Se riitti Tappara-vahti Christian Heljangolle, joka torjui neljästä vedosta vain yhden.

– Huono alku, perään ylipelaamista. Sitten oli kyllä riittävästi paikkoja, mutta ei ansaittu onnea, Rautakorpi lisäsi.

Dufvan mielestä kolmen maalin johto reilussa kuudessa minuutissa ei ollut välttämättä hyvä asia.

– Ei ollut normaalialku. Mutta voitto tuli, ja se oli pääasia, Dufva sanoi.

Kiekkoja menetellyt Kupari ratkaisi Ässiä vastaan

Kärppien nuoren hyökkääjän Rasmus Kuparin iltapuhde Ässiä vastaan sisälsi epäonnistumisia ja onnistumisia vuoron perään. Viimeiseksi jäi kuitenkin ratkaiseva onnistuminen, kun rystysutaisu ylivoimalla toi Kärpille jääkiekon SM-liigassa 4–3-voiton ajassa 56.39.

Aiemmin pelissä Kupari oli menettänyt kiekon pahasti kaksi kertaa. Ensimmäisen virheen jälkeen Ässien Tuomas Huhtanen tasoitti 1-1:een. Tämän jälkeen Kupari alusti taitavasti Jani Hakanpään 3–1-maalin.

– Muutamassa tilanteessa olisi pitänyt olla järkevämpi. Totta kai tuntuu hyvältä, kun on antanut vastahyökkäyksestä maalin ja pystyy sen myöhemmin kuittaamaan.

Kuparin otteet ovat olleet hieman hakevia nuorten MM-kisojen jälkeen, mutta Ässiä vastaan 18-vuotiaan pelaajan luistin kulki ajoittain lähes ylivoimaiseen tyyliin. Ottelu näytti, että kärjen ja hännän ero voi olla pieni yksittäisessä Liiga-pelissä.

– Olimme taktisesti erinomaisia. Saimme tukittua keskialueen, ja se on erittäin kovan luokan suoritus Kärppiä vastaan, Ässien päävalmentaja Pasi Kaukoranta sanoi.

KooKoon tyhjennysmyynti Kouvolassa siirtyy

Jääkiekkoliigan pelaajakaupoista KooKoo-shop ei aukea ainakaan ensi viikolla. Ässät myi jo pelaajiaan, mutta kouvolalaisjoukkue taistelee vielä pudotuspelipaikasta. KooKoo kahmi viikonlopusta täyden kuuden pisteen saaliin lyömällä Sportin lauantaina toistamiseen Kouvolassa, nyt maalein 4-0.

– Kaivoimme luonnetta esiin jumppaamalla viikon kovaa, ja tästähän tulikin pelillisesti hieno viikonloppu, hehkutti neljättä ottelua KooKoota komentanut Mikko Heiskanen.

Vaasalaisten vaatimattomasta vastarinnasta huolimatta voitto oli erityisen mieleinen KooKoon maalilla Juha Järvenpään loukkaantumisen jäljiltä urakoivalle Samu Perhoselle. Hänen edellisestä nollapelistään SM-liigassa ehti kulua liki 27 kuukautta.

Perhonen, 25, on torjunut kauden yhdeksässä ottelussaan kolme voittoa, kaikki Sportia vastaan. Illan ykköstähti oli kuitenkin hyökkäyspäässä kaksi maalia melkoisilla kikoilla pohjustanut Malte Strömwall (0+2), joka hankki kaiken lisäksi liukkaudellaan puolet vieraiden jäähyistä.

– Nyt on seitsemän tunnin bussimatka aikaa miettiä järkeviä selityksiä esityksillemme, henkäisi Kouvolan vieraspelit yhteismaalein 2-9 hävinneen Sportin valmentaja Ari-Pekka Pajuluoma.

TPS:n tappioputki poikki, Jukurien taistelu ei riittänyt

Turun Palloseura katkaisi lauantaina viiden ottelun tappioputkensa, kun joukkue voitti kotihallissaan Mikkelin Jukurit 4–1. Jukurit pyristeli sinnikkäästi sarjakolmosta vastaan, mutta toisen erän puolivälissä TPS:n kaksi nopeaa maalia ratkaisi voiton turkulaisille.

TPS oli terävämpi maalin edustalla, ja joukkueen syöttöpeli sujui viime otteluja paremmin. Lucas Ekeståhl-Jonsson iski avausosuman, ja vajaa puoli minuuttia myöhemmin Oula Palve lisäsi TPS:n johtoa.

Turo Asplundin maali toisen erän lopulla nosti Jukurien toiveita, mutta päätöserässä vain kotijoukkue onnistui maalinteossa. Loppunumerot sinetöi Patrick Bjorkstrand tyhjään maaliin.

– Iso ja tärkeä voitto, tiivisti TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen.

Kaskisen mukaan lähtötilanne otteluun ei ollut helppo viiden tappion jälkeen.

– Erityisesti perjantain tappio Lahdessa kaiversi vielä mieltä. Pelasimme Pelicanseja vastaan kauden parhaan pelimme, mutta hävisimme kolmella maalilla, muistutti Kaskinen.

Lue myös:

Verisen viillon ranteeseensa saaneen Ilves-puolustajan vaarallinen loukkaantuminen hiljensi hallin Raumalla: "Tällä hetkellä näyttää hyvältä"

Pelottava tilanne SM-liigassa: luistin viilsi Nuorten Leijonien MM-kultapuolustajan ranteen vaarallisesti auki

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat