Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Salibandyliiga, naisten 1. loppuottelu SB Pro - PSS
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

VaLePa otti Eskon ja Sivulan penkiltä ratkaisemaan, Savo Volleylle kauden ensimmäinen voitto Ettasta

Sarjakärjen suunnitelma tähtien lepuuttamisesta ei onnistunut. VaLePan lisäksi PerPo ja Savo Volley olivat lauantain voittajia lentopallon Mestaruusliigassa.

Lentopallon Mestaruusliiga
Mikko Esko lähikuvassa.
Mikko Esko. (Arkistokuva.)Markku Mäkinen / Yle

Lentopalloliigan kärkijoukkue kaatoi Tiikerit vasta viidessä erässä Lentopallon miesten Mestaruusliigan kärkijoukkue VaLePa aloitti lauantaina ottelunsa Tiikereitä vastaan Sastamalassa vahvasti varamiehisellä kokoonpanolla, mutta neljännessä erässä niin ykköspassari Mikko Esko kuin ykköshakkuri Urpo Sivula tulivat peliin.

– Tarkoitus oli tosiaan, että huilaisin koko pelin, mutta valmennus päätti neljännessä erässä toisin. Sinänsä harmi nuorille, voitimme selvästi avauserän ja toinenkin oli tulossa, mutta sitten sählättiin, Esko sanoi.

Neljäs erä meni vielä Tiikereille, mutta viides selvästi kotijoukkueelle, ja näin voitto kirjattiin erin 3–2. Esko korvasi Arttu Lehtimäen neljännessä erässä tilanteessa 11–16 ja Sivula Arvis Greenen tilanteessa 13–17. Sivula teki VaLePan kolme viimeistä pistettä päätöserässä.

Greene ehti tehdä ottelussa 36 pistettä, sillä VaLePan hyökkäyspeli oli lähes täysin hänen varassaan vaihtoon saakka. Jiri Hänninen oli 27 pisteellä vieraiden tehokkain.

– Sunnuntaina on Loimaalla kova peli, kuun lopulla vielä cupin finaali ja Kemerovo-peli. Meillä oli varaa kierrättää, kun johdetaan liigaa, Esko sanoi.

Perungan Pojille tärkeä voitto

Perungan Pojat Rovaniemeltä otti tärkeän voiton pudotuspelitavoitettaan ajatellen, kun joukkue kaatoi Vantaalla Ducksin 3–1. Voitolla PerPo kasvatti eron viivan alapuolella liigajumbona jatkavaan Ducksiin jo seitsemään pisteeseen.

– Tärkeä voitto, se on selvä. Sunnuntaina kohdataan Loimu. Olemme sen voittaneet jo kaksi kertaa tällä kaudella, ja tavoite on kohentaa sijoitusta taulukossa. Emme tyydy vain olemaan viivan päällä, sanoi PerPon valmentaja Henri Tuomi.

Peetu Mäkinen tehtaili vieraille peräti 28 pistettä, ja hakkuri Jason McCarthy tuki tehokkaasti 13 pisteellä. Karl Külaots ja Juho Kaunisto tekivät 12 pistettä Ducksille.

– Peetulla on kulkenut hyvin jo jonkin aikaa, tänäänkin hän sai eniten passeja. Peli kokonaisuutenakin näytti kunnon lentopallolta, Tuomi lisäsi.

Savo Volley voitti vihdoin Ettan

Kaksi kertaa tällä kaudella Oulun Ettalle hävinnyt Savo Volley otti kolmannessa kohtaamisessa puhtaan 3–0-voiton Leppävirralla. Voitto oli samalla Savo Volleyn ensimmäinen vuonna 2019 kahden tappion jälkeen.

– Peli-ilo oli kieltämättä vähän hukassa, nyt se löytyi. Hyökkäyksen tehoissa olimme selvimmin Ettaa parempia, sanoi Savon valmentaja Jukka Tuovinen.

Hakkuri Eetu Häyrinen oli 23 pisteellä selvästi voittajien tehokkain, Miro Määttänen teki 11 pistettä. Joonas Jokela oli 14 pisteellä Ettan paras.

Savon hyökkäysten onnistumisprosentti oli 51, Ettan 37 prosenttia.

– Haimme kokoonpanomuutoksilla virkeyttä peliin, ja se onnistui. Tuplavaihdotkin onnistuivat hyvin, Tuovinen lisäsi.

Lue myös:

Lentopallon eurokentillä "suomalaiskohtaaminen" – VaLePa saa vastaansa Sammelvuon ja Kermisen Kemerovon

VaLePa iski vaivattomasti puolivälieriin europeleissä – PerPo ja Savo Volley eivät selviytyneet jatkoon

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat