Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Elävä arkisto esittää

Pärmäkoski viiletti viimeiset kilometrit kuin tuulispää, mutta muuten meno oli välillä möngertämistä – "Kyllä vielä pitää tehdä töitä, että pystyn hiihtämään kovaa Seefeldissä"

Krista Pärmäkoski ei ole vielä huolissaan, vaikka palkintosija jäikin saavuttamatta Otepään maailmancupissa.

hiihto
Krista Pärmäkoski.
Krista Pärmäkoski.EPA

Krista Pärmäkoski halusi Otepään 10 kilometrin kilpailussa nähdä ennen kaikkea sen, mikä hänen eronsa on kärkeen. Therese Johaug otti kisassa ylivoimaisen voiton ja Pärmäkoski jäi hänestä 1.14.

– Pari vuotta sitten kun viimeksi hiihdettiin täällä, jäin sen 1.23 keulaan. Tiedettiin, että isot erot tulee, Pärmäkoski kommentoi Yle Urheilulle kisan jälkeen.

Hänen mukaansa myös olosuhteet vaikuttivat tänään kisaan, sillä tuuli oli tuiskuttanut välillä ladut umpeen ja meno oli välillä Pärmäkosken mukaan “möngertämistä”.

Pärmäkoski onnistui ennen kaikkea loppupätkällä, sillä hän tuli viimeiset 2,5 kilometriä kolmanneksi sijoittuneen Natalia Neprjajevan kanssa samaa tahtia. Sen sijaan hän oli muun muassa Ingvild Flugstad Östbergiä 11 sekuntia nopeampi.

– Muihin nähden tulin vissiin vähän kovempaa, Pärmäkoski totesi.

– Toki tuo oli sellainen latu ja hidas keli oli tänään, ettei koko ajan pysty puristamaan ahtaalla. Olihan tämä äärimmäisen hidas kisa.

Pärmäkosken mukaan hänellä on Tour de Skin jälkeen ollut vielä paljon päiväkohtaisia eroja, mutta toisaalta sillä ei voi selittää kaikkea.

– Kyllä vielä pitää tehdä töitä, että pystyn hiihtämään kovaa Seefeldissä, mutta en ole huolissaan, Pärmäkoski vakuutti.

– Jokaiselle kisamatkalle, mille lähden, niin lähden voittamaan. En tiedä, onko se aina realistista.

Lue myös:

Johaug jälleen mykistävän ylivoimainen – Pärmäkoski kiri neljänneksi

Pärmäkosken paukut loppuivat välierissä – ruotsalaistähti vetäytyi dramaattisesti finaalista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat