Suora

 • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
 • Jääkiekon U18 MM: Puolivälieräottelu USA - FIN
 • Jääkiekon U18 MM, puolivälieräottelu USA - FIN
 • SM-liigan kolmas loppuottelu Kärpät-HPK
 • Jääkiekon Nordic cup: FIN - SWE
 • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
 • Urheiluruutu
 • Koostejakso - kauden parhaat palat
 • Jalkapallon Italian cupin välierän Atalanta - Fiorentina 2. osaottelu
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, Argentiina, ennakko

Suomi haastaa tähtipelaajia vilisevän Tanskan – "Meillä on ihan loistava Helmari-henki"

Käsivammasta toipuneen maajoukkuemaalivahti Tinja-Riikka Korpelan mukaan tammikuun leiri Kyproksella ja maaottelu huippujoukkuetta vastaan ovat erittäin tärkeitä syksyn EM-karsintoja ajatellen.

urheilu
Tinja-Riikka Korpela torjuu.
Tomi Hänninen.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueella on edessään tärkeä vuosi. EM-karsinnat alkavat elokuussa, ja Helmarit hamuaa takaisin arvokisoihin. Viimeksi Suomi oli mukana EM-kisoissa vuonna 2013.

Helmarit on aloittanut vuoden leireilemällä Kyproksella. Maanantaina Suomi kohtaa harjoitusmaaottelussa tähtipelaajia vilisevän Tanskan.

– Huippujoukkuetta vastaan pääsee pelaamaan harvemmin tammikuussa ja vielä huippuolosuhteissa. Täysillä lähdemme voittamaan ottelua, vaikka Tanska onkin voittajasuosikki. Kaikki odottavat ottelua innolla, kertoo maalivahti Tinja-Riikka Korpela Yle Urheilulle puhelimitse Kyprokselta.

Helmareiden MM-karsinnat päättyivät syyskuussa harmillisesti tappioihin Espanjaa ja Itävaltaa vastaan. Suomen lopullinen sijoitus karsintalohkossa oli kolmas.

Pettymys on kuitenkin taaksejäänyttä elämää, sillä seuraava tärkeä etappi siintää jo mielessä. Elokuussa käynnistyvät karsinnat vuoden 2021 Englannin EM-kisoihin ovat jo nurkan takana.

Suuria muutoksia päävalmentaja Anna Signeul ei ole Korpelan mukaan Helmareiden pelaamiseen tehnyt. Pelillisiä ominaisuuksia on toki leirillä vahvistettu, mutta erityisesti henkiseen puoleen on kiinnitetty huomiota.

– Meidän täytyy olla rohkeampia. Joukkue on täynnä taitavia pelaajia, joiden pitää uskaltaa ottaa vastuuta ja roolia. Emme voi syötellä palloa pois, kun tulee paha paikka. Tällä osa-alueella kehitys näkyy jo hyvin harjoituksissa, ja toivottavasti myös Tanska-pelissä, Korpela toteaa.

"Nauroimme itsemme läkähdyksiin"

Maajoukkuekonkari Korpelan mukaan tammikuun leiri on erittäin tärkeä Helmareille tulevia tavoitteita ajatellen. Vaikka EM-karsintoihin on vielä pitkä aika, ei maajoukkueella ole montaa yhteistä tapahtumaa ennen tosikoitoksia.

– Tarvitsemme kokemuksia lisää. Joukkueemme on aika nuori ja pelaajilla ei ole vielä niin paljon kokemusta näistä kovista peleistä. Kokemusten kautta saamme rohkeutta lisää, ja kaikki voivat olla rohkeasti omia itsejään niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, Korpela sanoo.

Nimenomaan rohkeutta ja yhteishenkeä Helmarit ovat Korpelan mukaan Kyproksen leirillä onnistuneet kehittämään. Useat pelaajat ovat kuvailleet hengen olevan Helmareissa paras, jossa on koskaan pelannut.

– Meillä on ihan loistava Helmari-henki, se on meidän vahvuutemme. Lauantaina joukkueella oli improvisointi-sketsitehtävä ja kaikki heittäytyivät siellä ihan täysillä. Nauroimme itsemme läkähdyksiin. Se näkyy kentälläkin, kun voimme luottaa toisiimme ja olla juuri sellaisia kuin olemme.

Luutunut käsi on nyt entistä vahvempi

Korpelan oma loppukausi meni mönkään, kun hänen kätensä murtui elokuussa. Käsi on nyt kunnossa ja hän on ollut norjalaisen seurajoukkueensa Vålerenga IF:n harjoituksissa mukana täysipainoisesti marras-joulukuusta alkaen.

– Lääkäri sanoi, että käsi on nyt entistä vahvempi. Tosi kiva, että olen samalla tasolla tullut takaisin kuin millä olin aiemmin. Tai siis vähintäänkin yhtä hyvällä, yleensä vahvempana, Korpela naurahtaa.

Seurajoukkueessa Korpelan onkin tarkoitus ansaita ykkösmaalivahdin paikka takaisin ja saada joukkueena kausi hyvin liikkeelle. Viime kauden kuudetta sijaa Vålerenga lähtee parantamaan.

Maajoukkueessa Korpela yrittää auttaa parhaansa mukaan.

– Nuoria tulee ja kilpailu kiristyy. Parhaani teen, että pystyn jonkin aikaa vielä joukkuetta auttamaan. Tällä iälläkin pitää olla pikkujuttuja, joita kehittää joka vuosi, Korpela miettii.

Lue myös:

Helmareilla edessä kriittinen vuosi – päävalmentaja Anna Signeul haluaa lisää nopeita juoksuja ja henkistä vahvuutta

Tähtivahti Korpelan kuntoutuminen etenee – haluaa jatkaa uraansa Norjassa: "Sopimuspaperi oli heti nenän edessä, kun käsi meni poikki"

Suomen jalkapallomaajoukkueella loukkaantumishuolia – ykkösmaalivahti Korpela sivussa noin kolme kuukautta

Häikäisevä suomalaishyökkääjä tykittää maaleja ja opettelee Pariisissa poskisuudelmia – Linda Sällström halusi miljonääriksi, mutta tulikin onnelliseksi

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat