Suora

  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8
  • Yleisurheilun Ruotsi - Suomi-maaottelu
  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8. osa 2
  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8. osa 3
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, 2. päivän kooste
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: kouluratsastuksen Grand Prix
  • Kuka olisi uskonut
  • Dota 2: The International -loppuottelu

Tiesitkö tätä? Suomen hiihdon superlupaus Eveliina Piippo näytteli Tuntemattomassa sotilaassa

Eveliina Piippo valmistautuu tällä hetkellä Lahden nuorten MM-hiihtoihin, mutta hänet voi nähdä myös Yle Areenassa Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntemattomassa sotilaassa.

hiihto
Eveliina Piippo (vas.) näytteli Tuntemattomassa sotilaassa lottaa.
Eveliina Piippo (vas.) näytteli Tuntemattomassa sotilaassa lottaa.

Eveliina Piippoa on pidetty jo pitkään Suomen hiihdon superlupauksena ja Piippo on jo lunastellut lupauksia muun muassa Lillehammerin maailmancupin viestin hyvällä ankkuriosuudella.

Muutama vuosi sitten Piipon loppukesä sujui muunlaisissa merkeissä kuin hiihtokauteen valmistavissa harjoituksissa, sillä hän päätyi näyttelemään lottaa Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntemattomassa sotilaassa.

Elokuva sai ensi-iltansa vuonna 2017, mutta tämä Väinö Linnan klassikkoromaaniin perustuva kuvaus on nyt nähtävissä viisiosaisena tv-sarjana Yle Areenassa.

– Vähän yllättäen päädyin tähän. Se ei ollut mikään projekti, minkä eteen olisin hirveästi tehnyt töitä, Piippo kertoi Urheilustudion haastattelussa.

– Siskoni näyttelee elokuvassa lottaa ja kysyi, että kiinnostaisiko minua lähteä hänen kanssaan mukaan. Minä kävin sitten näyttäytymässä ja Louhimies kelpuutti mukaan.

Kokemus oli Piipolle varsin mukava, vaikka hän hämmästyikin näyttelijöiden rankkoja päiviä. Hänelle lotan näytteleminen oli helppoa, sillä rooli sopi hänelle hyvin.

– Minulta luonnistuu tuollainen totinen ja surullinen ilme ja metsäpolulla käppäily aika hyvin, ei siinä hirveästi treeniä kaivattu, hän naurahti.

– Olin hyvin yllättynyt siitä, miten rankkoja nuo näyttelijöiden päivät on. Lopulta tulin siihen tulokseen, että on tämä hiihtäminen helpompaa.

Tällä hetkellä 20-vuotias Piippo valmistautuu Lahdessa kisattaviin nuorten MM-hiihtoihin, joissa hän on alle 23-vuotiaiden sarjassa yksi suomalaisten mitaliehdokkaista.

Piippo aloittaa oman urakkansa maanantaina perinteisen hiihtotavan sprintillä, mutta hänen parempi matkansa on edessä keskiviikkona, jolloin hiihdetään 10 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.

– On hyvä tilanne lähteä nuorten kisoihin, mutta kyllä se kummasti, kun on yksi päivä ensimmäiseen starttiin, niin alkaa reisi painaa lenkillä, hän hymähti.

– Tuntuu, että kunto on maagisesti kadonnut jonnekin. Mutta eiköhän se ole tallella ja kun kisapäivä koittaa, niin kisafiilis löytyy.

Lue myös:

Suomen seuraava kristapärmäkoski on lahjakkuus, jollaista ei ole maajoukkueessa pitkään aikaan nähty – Eveliina Piippo on kärsinyt perfektionismistaan, joka myös potkii häntä ladulla: “Parhaimmat fiilikset tulevat aina kovan kivun jälkeen”

Suomalainen huippulupaus teki itsensä tunnetuksi jopa Norjan supertähdille, mutta valtava huomio oli käydä liian suureksi – nyt Eveliina Piipon paineita vähentää talven ihmemaa: "Ei täällä oikein osaa olla totinen"

Hiihtomaajoukkueen tulevat tähdet eivät idoleitaan kumartele – "Kun laitan lapun rintaan, niin en anna armoa kenellekään"

Urheilua suuremmat asiat näyttävästi esillä Rukalla – olympiavoittajan rintasyöpä pysäytti hiihtäjät: "Olen todella läheltä nähnyt, miten kovia ne hoidot ovat"

Suomen maajoukkueen tulevaisuuden lupaus yrittää opetella uutta ajatusmaailmaa – Eveliina Piippo laittoi pääsykoekirjat piiloon ja satsaa nyt kaiken hiihtoon

Norjalaiset hiihtotähdet eivät tunnistaneet Suomen 20-vuotiasta ankkuria palkintojenjaossa – ”Luulen, että nyt norjalaiset tietävät, kuka olen”

Viestinaisten 20-vuotiaan ankkurin superhiihto antoi joukkueen 40-vuotiaalle konkarille kylmiä väreitä – "Aivan mieletön veto"

Hiihdon suurlupaus tasapainoilee riskirajoilla – Eveliina Piipon kovapäinen temppu vakuutti asiantuntija Jauhojärven

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat