Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jättiyllätys Australian avoimissa, kreikkalaisnuorukainen passitti Federerin katsomoon hurjan trillerin jälkeen: "Olen maailman onnellisin mies"

Stefanos Tsitsipas otti uransa maukkaimman voiton Australian avointen neljännesvälierässä lähes neljän tunnin uurastamisen jälkeen.

tennis
Stefanos Tsitsipas.
Stefanos Tsitsipas pääsi tuulettamaan upeaa voittoa Melbournessa.Sydney Low / AOP

Kreikkalainen Stefanos Tsitsipas eteni Australian avoimen tennisturnauksen puolivälieriin voittamalla sveitsiläislegenda Roger Federerin. Kolme tuntia ja 45 minuuttia kestänyt huima jännitysnäytelmä kirjattiin lopulta 20-vuotiaalle Tsitsipasille eränumeroin 6–7 (11–13), 7–6 (7–3), 7–5, 7–6 (7–5).

Ottelu oli alusta loppuun saakka todella jännittävä ja tasaväkinen. Avauserän vei kolmossijoitettu Federer 13–11 päättyneen katkaisupelin jälkeen 7–6, vaikka Tsitsipasilla oli jo eräpalloja. Toisessa erässä asetelma kääntyi toisinpäin, ja Federerin eräpalloista huolimatta Tsitsipas hoiteli toisen erän katkaisupelin itselleen 7–3.

Molemmat pitivät oman syöttönsä erinomaisesti, ja kreikkalaisen ensimmäinen syötönmurto nähtiin vasta kolmannessa erässä lähes kolmen tunnin ottelun jälkeen. Kolmas erä menikin yhden murron avulla Tsitsipasille 7–5.

Neljännessäkään erässä Federer ei kyennyt murtamaan Tsitsipasin syöttöä, ja kaikkiaan hän selvitti 12 sveitsiläisen murtopalloa. Neljäskin erä meni katkaisupeliin, jonka Tsitsipas kuittasi itselleen pistein 7–5.

Turnauksessa sijalle 14 sijoitettu kreikkalainen oli tunteikkaana ottelun jälkeen.

– Ei ole mitään sanoja kuvailemaan tunteitani, ja olen maailman onnellisin mies juuri nyt, kreikkalainen myhäili kenttähaastattelussa.

Tiukassa ottelussa nuorukaisen pää piti erinomaisesti, vaikka hän näyttikin neljännessä erässä jo hieman väsyneeltä.

– Pitää vain uskoa itseensä ja kykyihinsä pelaajana. Roger on lajimme legenda, ja oli jo unelma pelata häntä vastaan tällä Rod Laver -areenalla.

– Murtopalloissa täytyy vain olla aggressiivinen, eikä pidä miettiä liikaa. Täytyy vain saada ykkössyöttö sisään, painetta ja pelata omaa tennistä. En menettänyt malttiani.

Puolivälierässä Tsitsipas kohtaa espanjalaisen Roberto Bautista Agutin. Bautista Agut selvitti viimein grand slam -turnauksen neljännesvälierän, kun hän löi kuutossijoitetun Kroatian Marin Cilicin niin ikään huimassa neljän tunnin ottelussa 6–7 (6–8), 6–3, 6–2, 4–6, 6–4.

30-vuotias Bautista Agut oli hävinnyt kaikki yhdeksän aiempaa neljännesvälierää urallaan.

Muissa sunnuntain miesten kaksinpeleissä kakkossijoitettu espanjalainen Rafael Nadal jyräsi Tshekin Tomas Berdychin hieman yli kahdessa tunnissa 6–0, 6–1, 7–6 (7–4). Nadal kohtaa puolivälierässä Yhdysvaltojen sijoittamattoman Frances Tiafoen, joka voitti bulgarialaisen Grigor Dimitrovin neljässä erässä 7–5, 7–6 (8–6), 6–7 (1–7), 7–5.

Lue myös:

Kuolemanvaarasta merellä selvinnyt sitkeä nuorukainen lähtee US Openiin haastamaan ennakkosuosikit – Björn Borgiin verrattu kreikkalainen tennissensaatio on vielä kehitysvaiheessa, mutta potentiaali kasvaa maailmantähdeksi on valtava

Huima tuhkimotarina Australian avoimissa – ennen tätä ei yhtään otteluvoittoa Grand Slam -tasolla, nyt puolivälieriin murskavoitolla kakkossijoitetusta

Kontinen ja Peers alkavat löytää virettään – etenivät Australian avointen puolivälieriin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat