Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix special
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Rallin MM, Saksa, ennakko
  • Urheiluruutu
  • Kuka olisi uskonut
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix special

Jäätävä veto! Iivo Niskanen tykitti voittoon Otepäässä

Iivo Niskanen tuuletti voittajana hiihdon maailmancupin miesten 15 km:llä Otepäässä.

hiihto
Iivo Niskanen kuvassa
Katso Iivo Niskasen haastattelu Otepään kisan jälkeen

Iivo Niskanen jyräsi voittoon hiihdon maailmancupin miesten 15 km:llä Otepäässä. Niskanen hallitsi lähdöstä maaliin saakka perinteisellä hiihdettyä kilpailua.

Niskanen nujersi 15,9 sekunnilla toiseksi hiihtäneen venäläisen Aleksander Bolshunovin. Niskanen ja Bolshunov repäisivät selvän eron muihin. Kolmanneksi hiihtänyt norjalainen Didrik Tönseth jäi kärjestä jo 46,4 sekuntia.

– Kiva tapa aloittaa uusi kausi ja uusi vuosi. Olen ollut vähän väsynyt Urheilugaalan jälkeen. Jos kisa olisi ollut eilen, en olisi pystynyt tällaiseen tulokseen, Niskanen sanoi Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n haastattelussa.

Myös Ristomatti Hakola oli mainiossa vireessä. Hakola sijoittui yhdeksänneksi ja taipui tasan minuutilla (1.00,9) voittoa juhlineelle Niskaselle.

Otepään täysosuma oli Niskasen uran kolmas maailmancupin osakilpailuvoitto. Aiemmat olivat tulleet Rukalta samalta 15 kilometrin matkalta.

Muista suomalaisista Perttu Hyvärinen oli 26:s, Joni Mäki 29:s, Ari Luusua hiihti 34. sijalle ja Antti Ojansivu päätyi 35. sijalle.

Iivo Niskanen puolustaa 15 kilometrin maailmanmestaruuttaan Seefeldin MM-kisoissa. MM-mitaleista taistellaan keskiviikkona 27. helmikuuta.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

Iivo Niskaselta hirmuinen myrskyvaroitus MM-kultakamppailuun: "Joka kerta, kun tämä matka on kisoissa, olen yksi ennakkosuosikeista"

"Otepään keisari" avitti Ristomatti Hakolan huippusijoitukseen: "Harvoin näkee ne pakarat loppuun asti, kun Iivo tulee ohi"

Johaug jälleen mykistävän ylivoimainen – Pärmäkoski kiri neljänneksi

Pärmäkoski viiletti viimeiset kilometrit kuin tuulispää, mutta muuten meno oli välillä möngertämistä – "Kyllä vielä pitää tehdä töitä, että pystyn hiihtämään kovaa Seefeldissä"

Jauhojärvi suosittelee Pärmäkoskelle "koneen" lämmittämistä kuumemmaksi ennen starttia – "Hänellä ei ole ihan absoluuttinen huippukunto vielä päällä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat