Suora

  • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
  • Jääkiekon U18 MM: Puolivälieräottelu USA - FIN
  • Jääkiekon U18 MM, puolivälieräottelu USA - FIN
  • SM-liigan kolmas loppuottelu Kärpät-HPK
  • Jääkiekon Nordic cup: FIN - SWE
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi

Pronssia tuli! Anita Korva avasi Suomen mitalitilin nuorten MM-hiihdoissa Lahdessa: "Nyt pystyy valmistautumaan rennommin seuraaviin kisoihin"

Mitali ratkesi loppuvenytyksessä maalikameratarkastuksen jälkeen. Ruotsalainen ennakkosuosikki Frida Karlsson hyytyi loppusuoralla viidenneksi.

hiihdon nuorten MM-kisat
Anita Korva

Anita Korva on avannut Suomen mitalitilin nuorten MM-hiihdoissa Lahdessa. 19-vuotias Korva oli alle 20-vuotiaiden perinteisen hiihtotavan 1,4 kilometrin sprintissä kolmas norjalaisen Kristine Stavås Skistadin ja puolalaisen Monika Skinderin jälkeen.

Karsintojen viidenneksi sijoittunut Korva oli finaalissa pitkään viidentenä, mutta hän nousi loppusuoralla taistelemaan mitalista. Hopea- ja pronssimitalit tarkastettiin maalikameralla, ja Korvan loppuvenytys riitti kolmanneksi 0,71 sekuntia Skistadille hävinneenä.

Loppukiriinsä luottanut Korva myönsi, että kisa jännitti, mutta lopputulos oli mieluinen.

– Mitali tuntuu mukavalta, ja saa paineet alta pois, kun tässä on jännitellyt muutaman päivän. Tämä helpottaa vähän ja nyt pystyy valmistautumaan rennommin seuraaviin kisoihin. Oli myös kivaa, kun yleisö kannustaa, Korva tuumi Yle Urheilun haastattelussa.

– En usko, että jännitys vaikutti, ja se tekee vain hyvää, että tulee taistelua, eikä lähde kisaan aivan löysin rantein.

Viime vuonna viiden kilometrin perinteisen kisassa pronssia voittanut oli Sveitsin kisojen sprintissä neljäs, mutta nyt suoritus parani pykälällä.

– Silloin hiihdettiin vapaalla, ja sitä edellisenä vuonna taas oli niin paljon vanhempia vastassa. Muutamia kovia on siis lähtenyt, ja on tässä toivottavasti itsekin mennyt eteenpäin.

– Perinteisen sprinttiä on tullut hiihdettyä viimeksi joskus viime keväänä, ja se vähän mietitytti. Vapaalle on tullut enemmän sitä rutiinia.

Karsinnan ykkönen ja suurimpana mestarisuosikkina loppukilpailuun lähtenyt ruotsalaistähti Frida Karlsson johti finaalia pitkään, mutta hän hyytyi lopulta viidenneksi loppusuoralla.

Myös viime vuonna nuorten MM-pronssimitalin napanneen Korvan lisäksi myös sijalle 25 yltänyt Hilla Niemelä pääsi mukaan erävaiheeseen. Hän jäi kuitenkin omassa erässään viimeiseksi. Josefiina Böök oli karsintojen 38. ja Rebecca Ehrnrooth 55.

Poikien puolella Miska Poikkimäki ja Leo Rantahalvari selviytyivät karsinnoista erävaiheeseen ja myöhemmin myös välieriin. Siellä potku ei kuitenkaan riittänyt enää finaaliin, vaikka Poikkimäki kolmanneksi välierässään ylsikin.

– Oli hauska päivä, ja olen nauttinut koko ajan. Taktisesti ei ollut ehkä aivan parasta hiihtoa, ja sellaista pientä haparointia oli. Kokonaisuutena kuitenkin hyviä, ja tästä on hyvä jatkaa tiistain päämatkalle, Poikkimäki kertasi hiihtomaajoukkueen Twitter-videolla (siirryt toiseen palveluun).

Aapo Tilli oli karsintojen 32. ja Wiljam Mattila 88. MM-kultaan 1,6 kilometrin matkalla spurttasi ykkössuosikki, venäläinen Aleksandr Terentjev.

Uutista päivitetty kello 18.14: lisätty Korvan videohaastattelu.

Lue myös:

Kisojen kirkkain tähti, kultaisen ikäluokan seuraavat huiput – seuraa heitä Lahden nuorten MM-kisoissa

Anita Korva kolkutteli jo Krista Pärmäkosken kantapäitä loppusuoralla ja aikoo haastaa muut myös MM-laduilla – "Jos ihan kaikki menee nappiin, niin odotan jopa mitalia"

Tällä joukkueella mitalijahtiin nuorten MM-hiihtoihin – katso Lahden kisoihin valitut

Anita Korva lähtee Lahteen kirkastamaan vuoden takaista MM-pronssia

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat