Suora

  • Urheiluruutu

Iivo Niskaselta hirmuinen myrskyvaroitus MM-kultakamppailuun: "Joka kerta, kun tämä matka on kisoissa, olen yksi ennakkosuosikeista"

Katso Iivo Niskasen haastattelu Otepään maailmancupin voittohiihdon jälkeen jutun pääkuvaa klikkaamalla.

hiihto
Iivo Niskaselta hirmuinen myrskyvaroitus MM-kultakamppailuun: "Joka kerta, kun tämä matka on kisoissa, olen yksi ennakkosuosikeista"
Iivo Niskaselta hirmuinen myrskyvaroitus MM-kultakamppailuun: "Joka kerta, kun tämä matka on kisoissa, olen yksi ennakkosuosikeista"

Suomalaishiihtäjä Iivo Niskanen osoitti olevansa kunnossa Otepään maailmancupin 15 kilometrin perinteisen kisassa sunnuntaina. Niskanen hiihti kilpailun voittoon runsaan 15 sekunnin erolla Venäjän Aleksandr Bolšunoviin.

Niskanen oli kisan kärjessä kaikilla väliaikapisteillä.

– Kiva tapa aloittaa uusi kausi ja uusi vuosi. Olen ollut vähän väsynyt Urheilugaalan jälkeen. Jos kisa olisi ollut eilen, en olisi pystynyt tällaiseen tulokseen, Niskanen sanoi Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n haastattelussa.

Niskasella on ollut raskas viikko. Urheilugaalan lisäksi myös Vantaan Suomen cupin iltakisat kerryttivät väsymystä. Sunnuntaina Niskasella oli kuitenkin pirteä olo.

– Kun heräsin aamulla, jalat tuntuivat tuoreilta, Niskanen sanoi.

Tuoretta oli myös meno ladulla. Kisan jälkeen Niskanen saapui Yle Urheilun haastatteluun ja katseli omia suorituksiaan skriiniltä mietteliään oloisena.

– Keli oli aika hidas, että liikkeet eivät näyttäneet hirveän nopeilta tuossa. Sekin vaikuttaa asiaan, että nousut olivat pitkiä.

Seefeldin MM-ladut erilaiset

Miesten 15 kilometrin (p) väliaikalähtökisa on ohjelmassa myös runsaan kuukauden päästä Seefeldin MM-kisoissa. Niskanen oli Otepäässä mittaamassa kuntoaan MM-hiihtoja varten.

Suomalaishiihtäjä on rakentanut kuntoaan nimenomaan 27. helmikuuta hiihdettävää MM-starttia ajatellen.

– Seefeldissä voi olla vähän erityyppiset ladut, joissa ei ole ihan niin pitkiä työpätkiä. Tämä antaa hyvää signaalia, missä kapasiteettini tällä hetkellä on. Pystymme tekemään oikeanlaisella valmistautumisella tulosta myös Seefeldissä, Niskanen sanoi.

Vaikka Niskanen puhui MM-mahdollisuuksista maltilliseen sävyyn, on selvää, että hänen ylivoimainen esityksensä Otepään raskailla laduilla tekee hänestä MM-kultasuosikin Seefeldissä.

– Joka kerta, kun tämä matka on kisoissa, olen yksi ennakkosuosikeista. Tämä on tiukkaa kilpailua koko ajan ja monella on hyviä esityksiä tältä kaudelta, Niskanen sanoi ja muistutti, että esimerkiksi Norjan Emil Iversen jätti Otepään maailmancupin väliin.

Niskanen voitti toisssa vuonna Lahden MM-kisoissa maailmanmestaruuden 15 kilometrin perinteisen väliaikalähtökilpailussa. Viime vuonna tuli olympiakultaa 50 kilometrillä.

Runsaan kuukauden päästä nähdään, jatkuuko mestaruusputki tänäkin vuonna.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Jäätävä veto! Iivo Niskanen tykitti voittoon Otepäässä

Iivo Niskasen juhlahumu päättyi nopeasti – pääsi kisapaikalle vasta aamuyöllä: "Hiihtäjän näkökulmasta Urheilugaala osuu vähän pahaan saumaan"

Hiihtäjien kaksoisvoitto Vuoden urheilija -äänestyksessä lämmitti Pärmäkoskea – "Iivo on se ansaittu voittaja"

Iivo Niskasen olympiakulta oli myös sykähdyttävin urheiluhetki – Katso tästä kaikki Urheilugaalassa palkitut

Olympiavoittaja Iivo Niskanen on Vuoden urheilija – teki tempun, johon kukaan ei ole pystynyt yli 30 vuoteen

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat