Suora

 • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
 • Jääkiekon U18 MM: Puolivälieräottelu USA - FIN
 • Jääkiekon U18 MM, puolivälieräottelu USA - FIN
 • SM-liigan 3. finaali: Kärpät - HPK
 • Jääkiekon Nordic cup: FIN - SWE
 • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
 • Urheiluruutu
 • Koostejakso - kauden parhaat palat
 • Jalkapallon Italian cupin välierän Atalanta - Fiorentina 2. osaottelu
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, Argentiina, ennakko

Niskasen ylivoima yllätti voittoa odottaneen Jauhojärvenkin: "Iivo antoi niin selkeän pelotteen, että muiden täytyy nyt miettiä"

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärven mielestä Seefeldin MM-kisoissa Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola olisivat pariviestissä ehdottomasti mitaliehdokasjoukkue.

hiihto
Iivo Niskanen.
Iivo Niskanen.Tomi Hänninen

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi ei ollut yllättynyt Iivo Niskasen voitosta Otepään 15 kilometrillä, sillä hän kertoi jo ennen kisaa odottavansa kuopiolaiselta vähintään palkintosijaa, mutta jopa voittoa. Sitäkin yllättyneempi Jauhojärvi oli kuitenkin Niskasen ylivoimasta.

– Kolmannesta eteenpäin on yli 46 sekunnin ero. En odottanut, että Iivo olisi noin ylivoimainen ollut, Jauhojärvi hämmästeli.

– Jos yhden moitteen saa Iivolle sanoa, niin hän olisi voinut hiihtää 7,2 sekuntia nopeammin, niin olisi päässyt silloin omalle minuuttiluvulle.

Otepään kisasta oli pois monta nimimiestä, kuten Johannes Hösflot Kläbo, Sergei Ustjugov ja Dario Cologna. Jauhojärven mukaan sillä ei kuitenkaan ollut mitään merkitystä Niskasen voiton kannalta. Hänen mielestään Ustjugov olisi pystynyt taistelemaan kolmannesta sijasta, mutta Kläbo ei välttämättä Otepään kovalla radalla edes siitä.

– Iivo antoi niin selkeän pelotteen, että muiden tarvitsee nyt miettiä, mitä täytyy näiden neljän viikon aikana tehdä, jos he mielivät voittaa Iivo Niskasen.

Niskanen oli samalla matkalla Rukalla seitsemäs eikä ole muutenkaan kilpaillut kovinkaan paljoa. Joulun välipäivinä Niskanen keskittyi määräharjoitteluun, kun suurin osa kilpaili Tour de Skillä.

– Tämä on ollut erittäin iivomaista valmistautumista kohti arvokisoja. Hänen painotuksensa on ollut siinä, että hänen ei tarvitse enää tästä eteenpäin olla treenaamassa määräjaksoa. Hän pystyy pitämään vain tämän vireen yllä ja voi valmistautua levollisin mielin seuraavat neljä viikkoa MM-kisoihin.

Päivän kisassa myös Ristomatti Hakola onnistui hiihtämään uransa parhaan normaalimatkan kilpailu. Loppusuoralla Niskasen kirikamppailuun haastanut ja voittajan päänahan ottanut Hakola oli kisassa yhdeksäs.

Niskanen ja Hakola ovatkin varsin vahvoja ehdokkaita Seefeldin pariviestiin.

– Ehdottomasti mitaliehdokasjoukkue. Totta kai Norja ja Venäjä laittavat vahvat joukkueet, kuten myös Ruotsi, mutta toivotaan sitä mitalia, Jauhojärvi sanoi ja muistutti,että Suomen miehet ovat olleet arvokisoissa kolme kertaa palkintosijoilla pariviestissä.

– Ja aina minä olen ollut mukana. Josko Hakola nyt jatkaisi sitä perinnettä Iivon kanssa.

Lue myös:

Iivo Niskaselta hirmuinen myrskyvaroitus MM-kultakamppailuun: "Joka kerta, kun tämä matka on kisoissa, olen yksi ennakkosuosikeista"

"Otepään keisari" avitti Ristomatti Hakolan huippusijoitukseen: "Harvoin näkee ne pakarat loppuun asti, kun Iivo tulee ohi"

Jäätävä veto! Iivo Niskanen tykitti voittoon Otepäässä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat