Suora

 • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
 • Jääkiekon U18 MM: Puolivälieräottelu USA - FIN
 • Jääkiekon U18 MM, puolivälieräottelu USA - FIN
 • SM-liigan 3. finaali: Kärpät - HPK
 • Jääkiekon Nordic cup: FIN - SWE
 • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
 • Urheiluruutu
 • Koostejakso - kauden parhaat palat
 • Jalkapallon Italian cupin välierän Atalanta - Fiorentina 2. osaottelu
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, Argentiina, ennakko

Iivo Niskasella on yhtä monta arvokisakultaa kuin maailmancupin voittoja – katso Suomen hiihtosankarin harvinainen hetki

Otepään maailmancupin voitto oli Iivo Niskaselle harvinaista herkkua.

hiihto
Iivo Niskaselle uran kolmas maailmancup-voitto - katso komeat palkitsemiset
Iivo Niskaselle uran kolmas maailmancup-voitto - katso komeat palkitsemiset

Iivo Niskanen ei ole viime vuosina dominoinut maailmancupissa, vaikka hän on arvokisoissa tehnyt selvää jälkeä vastustajistaan. Sunnuntaina tullut Otepään 15 kilometrin (p) kilpailun voitto oli Niskaselle vasta uran kolmas ykkössija maailmancupissa.

Edelliset voitot ovat Rukan kotikisoista vuosilta 2014 (15 km) ja 2016 (15 km). Niskanen on voittanut urallaan yhtä monta arvokisakultaa kuin maailmancupin osakilpailua.

Niskanen on vienyt kahden viime vuoden aikana MM-kultaa ja olympiakultaa sen verran suvereeniin tyyliin, että maailmancupin osakilpailuvoittoja voisi kuvitella olevan enemmän.

Suomen hiihtotähden voittosaldolle on toki luonnollinen syy. Niskanen on jo pitkään ajoittanut kuntonsa arvokisoja ajatellen, jolloin maailmancupissa pärjääminen on ollut prioriteettilistalla toisena. Tämän lisäksi maailmancupissa on tarjolla rajattu määrä perinteisen kisoja, joissa Niskanen on parhaimmillaan.

Otepään perinteisen ladut ja raskas maasto sopivat Niskaselle, joka otti sunnuntaina voiton runsaan 15 sekunnin erolla Venäjän Aleksandr Bolšunoviin.

Kisan jälkeen Niskanen pääsi nauttimaan itselleen harvinaisesta hetkestä. Hän nousi maailmancupin palkintojenjaossa korkeimmalle korokkeelle kolmannen kerran urallaan.

Videon palkintojenjaosta voi katsoa tämän jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Lue myös:

Jäätävä veto! Iivo Niskanen tykitti voittoon Otepäässä

Niskasen ylivoima yllätti voittoa odottaneen Jauhojärvenkin: "Iivo antoi niin selkeän pelotteen, että muiden täytyy nyt miettiä"

"Otepään keisari" avitti Ristomatti Hakolan huippusijoitukseen: "Harvoin näkee ne pakarat loppuun asti, kun Iivo tulee ohi"

Iivo Niskaselta hirmuinen myrskyvaroitus MM-kultakamppailuun: "Joka kerta, kun tämä matka on kisoissa, olen yksi ennakkosuosikeista"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat