Suora

 • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
 • Jääkiekon U18 MM: Puolivälieräottelu USA - FIN
 • Jääkiekon U18 MM, puolivälieräottelu USA - FIN
 • SM-liigan 3. finaali: Kärpät - HPK
 • Jääkiekon Nordic cup: FIN - SWE
 • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
 • Urheiluruutu
 • Koostejakso - kauden parhaat palat
 • Jalkapallon Italian cupin välierän Atalanta - Fiorentina 2. osaottelu
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, Argentiina, ennakko

Nuorten MM-pronssimitalisti Korva haaveilee näyttöpaikoista myös maailmancup-kiertueella: "Jollakin radalla voisi riittääkin"

Perinteisen sprintissä MM-pronssille hiihtänyt Anita Korva hakee toista mitalia huomisessa viiden kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa.

hiihdon nuorten MM-kisat
Anita Korva pääsi juhlimaan MM-pronssia kotiyleisön edessä Lahdessa.
Vahvasti kisaurakan eilen aloittanut Anita Korva pääsi juhlimaan MM-pronssia kotiyleisön edessä.Jussi Nukari / Lehtikuva

Nuorten MM-hiihdot Lahdessa saivat eilen suomalaisittain pronssisen startin, kun Anita Korva ylsi alle 20-vuotiaiden perinteisen sprintissä kolmanneksi Norjan Kristine Stavås Skistadin ja Puolan Monika Skinderin jälkeen.

19-vuotias Korva aikoo urakoida kisoissa kaikki lajit, ja etenkin tiistain viiden kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailua hän odottaa suurella mielenkiinnolla. Ennakkosuosikki on viidenneksi eilen jätetty ruotsalaistähti Frida Karlsson, mutta Korva haluaa laittaa kotikisoissa kaikin voimin hanttiin.

– Varsinkin tiistaille on tosi paljon nälkää. Täällä on tiukat ladut, ja haluan nähdä, mihin se riittää tänä vuonna.

Korva pääsi viime kaudella kahdesti mukaan jo aikuisten maailmancupiin, kun hänet nähtiin niin Rukan kuin Lahdenkin kisoissa. Korva toivoo, että hyvät otteet nuorten kisoissa poikisivat kutsuja myös tälle kaudelle.

– Olisi mielenkiintoa etenkin sinne sprinttipuolelle. Viime vuonna pääsin mukaan pari kertaa, ja siellä oli vielä vähän alkujännitystä. Nyt voisi lähteä oikeasti taistelemaan, ja jollakin radalla voisi riittääkin vauhti, Korva pohtii.

Tänään Lahdessa hiihdetään alle 23-vuotiaiden sprintit, ja suomalaisista katseet kääntyvät etenkin hyvässä vireessä viime viikon Suomen cupissa olleeseen Eveliina Piippoon.

Lue myös:

Pronssia tuli! Anita Korva avasi Suomen mitalitilin nuorten MM-hiihdoissa Lahdessa: "Nyt pystyy valmistautumaan rennommin seuraaviin kisoihin"

Anita Korva kolkutteli jo Krista Pärmäkosken kantapäitä loppusuoralla ja aikoo haastaa muut myös MM-laduilla – "Jos ihan kaikki menee nappiin, niin odotan jopa mitalia"

Piippo ja Matintalo matkaavat Lahden MM-kisoihin maailmancup-kiireiden välissä – "Voimme olla mitalivauhdissa"

Mico Ahonen ponkaisi Suomen nuorten MM-mäkijoukkueeseen – katso kaikki valitut

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat