Eveliina Piipolle kova pettymys – sprinttipäivä päättyi jo karsintaan

Lahden nuorten MM-hiihtojen sprintit huipentuvat iltapäivällä.

hiihto
Eveliina Piippo.
Eveliina Piippo panostaa keskiviikon kisaan. AOP

Nuorten MM-hiihdoissa Lahdessa nähtiin maanantaina pienoinen yllätys, kun Eveliina Piipon tie alle 23-vuotiaiden perinteisen hiihtotavan sprintissä tyssäsi jo karsintaan.

Piippo oli karsinnan 33:s ja jäi viimeisestä jatkopaikasta noin puolitoista sekuntia. Piipon päämatka on keskiviikkona hiihdettävä vapaan hiihtotavan 10 kilometrin kilpailu.

Muista suomalaisista Emmi Lämsä oli 41:s ja jäi niin ikää karsintaan. Vilma Nissinen oli 12:nneksi nopein ja Jasmi Joensuu 14:s. Nopeimmin naisten karsinnan selvitti Norjan Tirill Udnes Weng.

Miesten sprintissä kaikki neljä suomalaista etenivät karsinnasta jatkoon. Lauri Lepistö oli seitsemänneksi nopein ja Juuso Haarala hiihti 11:nneksi nopeiten. Verneri Suhonen oli 16:s ja Turo Sipilä 23:s. Nopein oli Norjan Erik Valnes.

Sprinttien erävaihe alkaa kello 14.

Lue myös:

Nuorten MM-pronssimitalisti Korva haaveilee näyttöpaikoista myös maailmancup-kiertueella: "Jollakin radalla voisi riittääkin"

Tiesitkö tätä? Suomen hiihdon superlupaus Eveliina Piippo näytteli Tuntemattomassa sotilaassa

Suomen hiihdon suurlupaus Eveliina Piippo haluaa antaa nuorten MM-laduilla kaikkensa, vaikka mielessä on myös aikuisten kisat – "Ettei jäisi vaivaamaan, että omasta tekemisestä olisi jotain jäänyt kiinni"

Piippo ja Matintalo matkaavat Lahden MM-kisoihin maailmancup-kiireiden välissä – "Voimme olla mitalivauhdissa"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat