Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Salibandyliiga, naisten 1. loppuottelu SB Pro - PSS
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Aikuisten MM-kisoihin näyttöjä antava Piippo keskittyy siihen, että Lahden päämatkalla tärähtää – “Olen elämäni kunnossa”

Eveliina Piippo on yksi Suomen mitalitoivoista alle 23-vuotiaiden MM-hiihdoissa Lahdessa. Perinteisen sprintti oli Piipolle vain kisojen avaus, keskiviikkona hänellä on paljon pelissä päämatkallaan.

urheilu
Eveliina Piippo
Lehtikuva/Vesa Moilanen

LAHTI. Eveliina Piippo avasi Lahden nuorten MM-hiihdot perinteisen hiihtotavan sprintillä. Tuloksena oli 33. sija eikä jatkopaikkaa irronnut, mutta Suomen mitalitoivo ei ollut tästä suuremmin huolissaan. Hän on kuitenkin kovempi tekijä vapaalla hiihtotavalla ja pidemmillä matkoilla.

– Ehkä tässä enemmänkin tuli vähän sellaisia epävarmuuden fiiliksiä. Nyt pitää vain pitää pää kylmänä ja tiedostaa, että tämä oli perinteisen sprintti. Enhän minä ikinä ole päässyt tässä jatkoon juuri missään! Ja se harvemmin tuntuu hyvältä, hän hymähti Yle Urheilun haastattelussa.

Piippoa kisapaikan kirpeä pakkanen ei haitannut, vaikka hän myönsi kelin olleen nihkeä ja sitä myötä myös meno oli nihkeän tuntuista. Rovaniemellä tätä nykyä asuva Piippo on tottunut kylmään ilmaan, eikä hänellä ole ongelmia hengityksen kanssa pakkasessa.

– Minullehan pitäisi olla hyvä, että jos luistaa hitaammin, niin silloin pitää tehdä enemmän töitä. Pitää ottaa tämä vain avauksena ja suunnata katseet sinne seuraaviin startteihin, eikä lähteä liikaa tätä analysoimaan ja arvioimaan omaa fiilistä tästä.

Piipon seuraava startti on keskiviikkona, jolloin naiset hiihtävät Piipon päämatkan 10 kilometriä vapaalla hiihtotavalla. Kisa on suomalaishiihtäjälle merkityksellinen monestakin syystä: hän haluaa luonnollisesti menestyä nuorten MM-laduilla, mutta samalla antaa näyttöjä Seefeldin MM-kisoja varten.

– Minulla on luottavainen fiilis, vaikka tänään meno oli nihkeää ja tuntui, ettei pääse mihinkään, Piippo vakuutti ja myönsi, ettei hiihto ollut yhtä terävän oloista kuin viime viikolla Vantaan Suomen cupissa.

– Tiedän, että tuo latu on tosi hyvä minulle ja se ei välttämättä vaadikaan sitä parasta terävyyttä, kun se jaksaminen on siellä olemassa.

Kuinka korkealle Piippo keskiviikkona yltää ja juhlitaanko tuolloin suomalaismitalia, sitä hän ei lähde lupaamaan. Piipon mukaan tässä vaiheessa on vaikea arvioida, mihin hänen tasonsa riittää, kun hän ei tiedä, missä kunnossa hänen kilpakumppaninsa ovat.

– Ainakin tiedän itse, että olen elämäni kunnossa. Sen puolesta voi odottaa sellaista aika hyvää suoritusta, Piippo sanoi ja totesi, että kisa on hänelle hyvin tärkeä.

– Ei uralle satu kovinkaan usein nuorten MM-kisoja kotiladulla. Ja kun vielä ajatellaan Seefeldin MM-kisoja, niin tiedän, että tuota keskiviikon kisaa katsotaan.

Lue lisää:

Kaikki suomalaiset putosivat nuorten MM-sprintissä ennen loppuhuipennusta

Eveliina Piipolle kova pettymys – sprinttipäivä päättyi jo karsintaan

Tiesitkö tätä? Suomen hiihdon superlupaus Eveliina Piippo näytteli Tuntemattomassa sotilaassa

Suomen hiihdon suurlupaus Eveliina Piippo haluaa antaa nuorten MM-laduilla kaikkensa, vaikka mielessä on myös aikuisten kisat – "Ettei jäisi vaivaamaan, että omasta tekemisestä olisi jotain jäänyt kiinni"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat