Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Urheiluruutu

Menestysmahdollisuuksiinsa luottava Esapekka Lappi lähtee kauden avaukseen löysin rantein: ”Ajohaalari on hyvin mitoitettu, ei kiristä mistään”

Ranskalaistalliin ilmeisen hyvin kotiutunut suomalaiskuljettaja huokui rentoutta rallin MM-sarjan kauden avajaistapahtumassa.

ralliautoilu
Sebastien Ogier, Esapekka Lappi
Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi kisaavat tällä kaudella Citroenin autolla.AFP / Lehtikuva

BIRMINGHAM. WRC-tallit esittelivät autojensa väritykset sekä kuljettajansa viime vuoden tapaan Birminghamissa. Nimikirjoitussessioiden ja muun virallisen ohjelman ohessa tarjoutui mahdollisuus myös seurata kuljettajia tavallista lähempää. Saman tallin kuljettajista eniten yhdessä näyttivät viihtyvän Citroenille täksi kaudeksi siirtyneet Esapekka Lappi ja Sebastien Ogier. Kommentit pöyhkeästä ja oman arvonsa tuntevasta ranskalaismestarista olivat ainakin kauden avajaistapahtumassa pelkkää puppua. Havainto vahvisti hyvin myös suomalaiskuljettajan aiempaa kuvausta hyvästä tiimihengestä.

Lapista paistoivat läpi into ja itsevarmuus hänen vertaillessa nykyistä ja entistä talliaan.

– Toyotassa oli ajettavuutta enemmän eli moottorissa oli enemmän vääntöä. Citikan moottorissa taas on yläkierroksilla voimaa enemmän, mutta vääntöä vähemmän. Sitä ei vielä pysty sanomaan, kumpi on nopeampi. Vaihteiston ja lukkojen toimivuudessa olemme aika paljon edellä Toyotaa. Kyllähän citikalla viime kaudellakin ajettiin paljon pohja-aikoja, mutta he eivät vain saaneet ehjiä kisasuorituksia. Aina tuli jotain hämminkiä, rengasrikkoja tai pieniä kolhuja. Vauhti ei sitten enää näkynytkään sunnuntaina lopputuloksissa. Meidän pitäisi nyt Sebin kanssa saada kisat niin sanotusti kasaan, Lappi sanoi Yle Urheilulle.

Kisällin roolissa

Torstaina käynnistyvään Monte Carlon avauskilpailuun Lappi ei lado paineita.

– Asfalttitestiä minulle tulee ennen Montea yhteensä neljä ja puoli päivää. Asfaltilla auto menee kyllä hienosti. Jos tähän nyt heittäisi sellaisen kliseen, että tehdään parhaamme ja katsotaan, mihin se riittää, Lappi virnuilee.

Menestysnälkää ja itseluottamusta huokuva Lappi vaikuttaa todella rennolta.

– Joo, ajohaalari on hyvin mitoitettu, ei kiristä mistään.

Lappi myöntää nöyrästi olevansa vielä kisällin roolissa mestari-Ogieriin verrattuna. Ogier taas on suurimmista maailmanmestarisuosikeista ainoa, joka aloittaa kauden uudessa tallissa.

– Olen varmasti hankalimmassa tilanteessa niistä kuljettajista, jotka viime kaudella taistelivat mestaruudesta. Mutta, voihan olla, että tällä kaudella kuvaan tuleekin myös joku kokonaan uusi mestarikandidaatti, Ogier pohti Yle Urheilulle.

Uskaltaisitko vielä lyödä vetoa oman mestaruutesi puolesta?

– Totta kai! Jos ei pystyisi lyömään vetoa itsensä puolesta, ei myöskään omaisi riittävää itseluottamusta mestaruuteen. Tiedän kyllä, että edessä on vaikea haaste, mutta olen kohdannut niitä usein aiemminkin ja selvinnyt niistä, Ogier kuvaili.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat