Suora

 • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
 • Jääkiekon U18 MM: Puolivälieräottelu USA - FIN
 • Jääkiekon U18 MM, puolivälieräottelu USA - FIN
 • SM-liigan 3. finaali: Kärpät - HPK
 • Jääkiekon Nordic cup: FIN - SWE
 • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
 • Urheiluruutu
 • Koostejakso - kauden parhaat palat
 • Jalkapallon Italian cupin välierän Atalanta - Fiorentina 2. osaottelu
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, Argentiina, ennakko

Norjalaiskonkarit eri mieltä Iivo Niskasen iskukyvystä: Toinen puhui suomalaisista MM-kultajuhlista, mutta moninkertainen arvokisamitalisti selitti omenoista ja päärynöistä

Norjalaiset Martin Johnsrud Sundby ja Sjur Röthe näkevät mahdollisuutensa Suomen ykköstähteä vastaan eri tavalla.

hiihto
Martin Johnsrud Sundby
AOP/imago sport

Suomen maastohiihtotähti Iivo Niskasen iskukyky puhuttaa myös Norjassa. Niskanen voitti sunnuntaina Otepäässä Virossa 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan maailmancupin kisan selkeällä erolla.

Norjan moninkertainen arvokisamitalisti Martin Johnsrud Sundby jäi vasta neljänneksi maajoukkuetoveri Didrik Tönsethinkin taakse. Eroa kertyi 48 sekuntia Niskaseen.

Seitsemänneksi sijoittunut toinen konkari Sjur Röthe oli jo valmis puhumaan Niskasen kultajuhlista kuukauden päästä MM-kisoissa Seefeldissä.

– Olen sanonut ja sanon vielä uudelleen. Kun Niskanen on parhaimmillaan, kukaan ei päihitä häntä 15 kilometrillä, Röthe latasi NRK:n haastattelussa.

Sjur Röthe
Sjur Röthe.AOP/imago sport

Sundby itse kertoi, että sunnuntain kisa tuntui hänestä pahalle. Hän jopa väitti, että olisi keskeyttänyt kisan kuuden-seitsemän kilometrin kohdalla, jos olisi kuullut väliaikansa. Silti Sundbyn mukaan Niskanen on saavutettavissa.

– Kaikenlaista voi tapahtua tulevaisuudessa. 12 päivää on aikaa Tour de Skistä. On vaikea vertailla lähtökohtia näihin kisoihin. Iivo on ladannut akkuja kolme viikkoa. Se on vähän kuin vertailisi omenoita ja päärynöitä, Sundby heitti NTB:n haastattelussa.

34-vuotias Sundby ei lähtisikään vielä arvioimaan kovin pitkälle Otepään tuloksista. Sundby vertasi tilannetta naisten puolelle, jossa Niskasen tapaan Tour de Skin väliin jättänyt Therese Johaug oli selvä voittaja Otepäässä.

– Katsokaa, vaikka Therese Johaugia. Hän on hyvä, mutta ei niin paljon parempi kuin muut. Theresellä ja Iivolla oli samat lähtökohdat. Tämä vielä selkiytyy, Sundby sanoi.

Lue lisää:

Olympiakomiteassa otetaan maltilla vastaan yhdistetyn ja maastohiihdon ongelmat – pomo Lehtimäki: ”Voin antaa kritiikkiä silloin, kun urheilija ei yritä"

Niskasen ylivoima yllätti voittoa odottaneen Jauhojärvenkin: "Iivo antoi niin selkeän pelotteen, että muiden täytyy nyt miettiä"

Iivo Niskaselta hirmuinen myrskyvaroitus MM-kultakamppailuun: "Joka kerta, kun tämä matka on kisoissa, olen yksi ennakkosuosikeista"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat