Suora

 • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
 • Jääkiekon U18 MM: Puolivälieräottelu USA - FIN
 • Jääkiekon U18 MM, puolivälieräottelu USA - FIN
 • SM-liigan 3. finaali: Kärpät - HPK
 • Jääkiekon Nordic cup: FIN - SWE
 • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
 • Urheiluruutu
 • Koostejakso - kauden parhaat palat
 • Jalkapallon Italian cupin välierän Atalanta - Fiorentina 2. osaottelu
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, Argentiina, ennakko

Teuvo Teräväinen kulki vaikean tien loppuelämän turvaavaan ja hulppeaan miljoonien palkankorotukseen: ”Aika erikoinen käsite tuo raha”

Carolinan Teuvo Teräväisen palkka lähes kaksinkertaistuu tuleville vuosille.

NHL
Teuvo Teräväinen
Harry How/Getty Images

Carolinan Teuvo Teräväinen, 24, sai aikaisin maanantaiaamuna mukavan palkankorotuksen. Uusi viisivuotinen sopimus Hurricanesin kanssa takaa suomalaislaiturille peräti 27 miljoonan taalan tulot. Kun Teräväinen vielä tällä kaudella operoi 2,86 miljoonan dollarin sopimuksella, seuraavien viiden vuoden aikana vuosipalkka kipuaa peräti 5,4 miljoonaan.

Jokereista NHL:ään ponnistaneen Teräväisen vuosipalkka siis lähes tuplaantuu.

Pääosin Sebastian Ahon vierellä hyvää jälkeä tehneestä Teräväisestä olisi tullut tulevana kesänä niin sanottu rajoitettu vapaa agentti. Teräväinen ei siis olisi päässyt valitsemaan uutta seuraansa markkinoilta vapaasti, vaan valtit olisivat olleet vielä enemmän seuran käsissä.

Tullakseen vapaaksi agentiksi pelaajan täytyy olla 27-vuotias tai pelannut liigassa seitsemän kauden ajan. Teräväinen on 24-vuotias ja pelaa NHL:ssä viidettä kauttaan. Vapaaksi agentiksi Teräväinen tulee siis ensimmäisen kerran 29-vuotiaana kesällä 2024.

Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho.
Getty Images

- En oikein tiedä, mitä näitä prosesseja saa kommentoida, mutta minun mielestä tämä sujui aika mukavasti. Molemmin puolin halu jatkosopimukseen oli olemassa, joten asiat etenivät hyvin. Aika helposti se syntyi ja olihan se mukavaa saada alta pois, Teräväinen kommentoi Yle Urheilulle.

- Aina tuollaiset kuitenkin ovat omanlaisiansa prosesseja. Nyt se on ohi ja pääsen keskittymään vain tähän jääkiekkopuoleen, ei tarvitse tuollaisia murehtia.

Raleigh ja Carolina oli Teräväiselle helppo valinta.

- Olen viihtynyt Carolinassa todella hyvin ja tykkään asua täällä. Jengi on erittäin mieluisa ja muuta. Ei ollut mitään syytä haluta täältä pois.

Paljon vuosia jäljellä

Pitkä ja rahakas sopimus on Teräväisen lyhyen NHL-uran ensimmäinen, eikä se Chicagossa voitetusta Stanley Cupista huolimatta tullut suomalaispelaajalle helpolla. Etenkin Chicagossa Teräväinen oli useaan otteeseen sivuraiteilla pelaamisensa kanssa. Carolinassa peli alkoi kuitenkin kulkea Ahon vierellä välittömästi.

Ensimmäisellä kaudella Teräväinen kirjasi tililleen 42 (15+27) tehopistettä ja toisella 64 (23+41). Tällä hetkellä laitahyökkääjä on matkalla 66 pisteeseen, eli uusiin omiin ennätyslukemiinsa.

- On se kyllä aika hienoa miettiä, että aika pitkä matka on tultu tähänkin pisteeseen. Kun nyt sitten sai siitä palkinnoksi pidemmän sopimuksen, niin tuntuuhan se aika hienolta. Paljon on tehty töitä tämän eteen. Lähipiiri ja monet muut ovat olleet matkan varrella suureksi avuksi, Teräväinen maisteli.

- Toisaalta on tässä aikamoinen matka vielä edessä ja toivottavasti paljon pelivuosia jäljellä.

Nykyurheilijat ovatkin rahan suhteen onnekkaassa ja etuoikeutetussa asemassa. Teräväinen suhtautuu rahaan nöyrästi.

Teuvo Teräväinen.
Getty Images

- Aika erikoinen käsite tuo raha on. Tuohan se kaikenlaista turvaa ja muuta tähän elämään, on loppuelämä turvattu. Ei tarvitse sen kanssa murehtia ja märehtiä. Raha on aika erikoinen asia tässä tilanteessa.

Toisaalta saavutetuilla eduilla on myös kääntöpuoli. Tulevalla kaudella todennäköisesti vain Sebastian Aho operoi Hurricanes-hyökkääjistä Teräväistä isommalla palkalla. Odotukset ja paineet ovat uuden diilin myötä nekin kokonaan uudella tasolla. Nyt tulosta ei enää toivota, nyt sitä odotetaan.

- Sopimus tuo turvaa, mutta myös painetta ja odotuksia. En mä silti sen enempää tuollaisia mieti. Olen aina itse ollut itselleni sen ankarin kriitikko ja uskon, että soimaan myös jatkossa itseäni heikoista peleistä ihan samalla tavalla. En sillä tavalla mieti tai tunne ulkopuolisten odotuksia.

”Ei ole mitään listalla”

Se, mikä on Teräväisen uuden sopimuksen ensimmäinen hankita, oli vielä tuoreeltaan hämärän peitossa.

- Ei ole nyt listalla oikein mitään, mitä pitäisi ostaa. Ostan ihan normaaleja juttuja, mitä arjessa muutenkin ostaisin, Teräväinen hymyili.

Vierasreissulla oleva Carolina pelaa seuraavan kerran tiistaina Calgaryssa ja keskiviikkona Vancouverissa.

Lue lisää:

Jukka Jalonen haluaa Suomen NHL-tähdet MM-kisoihin: "Seuraavan viiden vuoden aikana Suomi voittaa kerran maailmanmestaruuden"

Nuorten Leijonien MM-kulta herkisti Patrik Laineen ja Teuvo Teräväisen muistelemaan omia maailmanmestaruuksiaan: "Nostan saavutuksen Stanley Cupin rinnalle"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat