Suora

 • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
 • Jääkiekon U18 MM: Puolivälieräottelu USA - FIN
 • Jääkiekon U18 MM, puolivälieräottelu USA - FIN
 • SM-liigan kolmas loppuottelu Kärpät-HPK
 • Jääkiekon Nordic cup: FIN - SWE
 • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
 • Urheiluruutu
 • Koostejakso - kauden parhaat palat
 • Jalkapallon Italian cupin välierän Atalanta - Fiorentina 2. osaottelu
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, Argentiina, ennakko

Jo toinen MM-mitali! Korva hiihti jälleen kovalla kirillä pronssille: "Parin kilometrin jälkeen lähti kulkemaan"

Anita Korva hävisi kilpailun voittaneelle Frida Karlssonille 19,8 sekuntia.

hiihdon nuorten MM-kisat
Anita Korva hiihti taas MM-pronssille hurjalla kirillä
Anita Korva hiihti taas MM-pronssille hurjalla kirillä

Anita Korva hiihti MM-pronssille alle 20-vuotiaiden naisten 5 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa Lahdessa.

MM-kultaa juhli Ruotsin Frida Karlsson ja hopealle hiihti Norjan Helene Marie Fossesholm. Karlssonin voittoaika oli 12.50,6. Eroa toiseksi tulleeseen norjalaiseen kertyi 11,1 sekuntia. Korva jäi kärjestä 19,8 sekuntia.

Mitali oli Korvalle kisojen toinen, sillä hän nappasi sunnuntaina pronssia perinteisen hiihtotavan 1,4 kilometrin sprintissä.

Suomalaisen kisan alku ei näyttänyt mitenkään lupaavalta, sillä 1,1 kilometrin jälkeen Korva oli kärkeä jäljessä 28 sekuntia.

– Aika vaikeasti lähti. Jaloissa tuntui happoa. En tiedä, oliko se sprintti vai oliko eilinen päivä vain huonosti hoidettu. Parin kilometrin jälkeen lähti kulkemaan ja koko ajan yritin kiristää. Kuulin väliaikoja ja nousin siitä, ja se on minulle tyypillistä, Korva kertoi Yle Urheilulle.

– En siinä kauheasti kisan aikana mitalia miettinyt. Ensimmäiset väliajat olivat niin kaukana. Mietitytti, että ei saakeli, tässä on vielä monta kovaa tulossa ja minä olen sijoilla kymmenen. Piti yrittää luottaa siihen, että loppuun asti hiihdetään.

Muista suomalaisista Josefiina Böök oli 48:s, Rebecca Ehrnrooth 52:s ja Hilla Niemelä 56:s. Alle 20-vuotiaiden miesten 10 kilometrin kilpailu alkaa kello 14.

Lue myös:

Nuorten MM-hiihdot hyisessä säässä – aikataulut pysyvät ennallaan

Nuorten MM-pronssimitalisti Korva haaveilee näyttöpaikoista myös maailmancup-kiertueella: "Jollakin radalla voisi riittääkin"

Pronssia tuli! Anita Korva avasi Suomen mitalitilin nuorten MM-hiihdoissa Lahdessa: "Nyt pystyy valmistautumaan rennommin seuraaviin kisoihin"

Anita Korva kolkutteli jo Krista Pärmäkosken kantapäitä loppusuoralla ja aikoo haastaa muut myös MM-laduilla – "Jos ihan kaikki menee nappiin, niin odotan jopa mitalia"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat