Suora

  • Urheiluruutu

Viveca Lindfors ja Emmi Peltonen arvoituksellisia ennen taitoluistelun EM-kisojen lyhytohjelmaa - "Valmistautuminen ei sujunut ongelmitta, mutta parhaamme on tehty"

Taitoluistelun EM-kisat avataan keskiviikkona naisten lyhytohjelmalla. Suomalaisista mukana ovat Viveca Lindfors ja Emmi Peltonen. Lindfors luistelee kello 14.35 ja Peltonen kello 14.54. Kisoja voi seurata Yle Areenassa ja TV2:ssa.

taitoluistelu
Viveca Lindfors
Viveca Lindfors.AOP

Viveca Lindfors lähtee EM-kisoihin loistava kausi takanaan. Omat ennätyspisteet syntyivät lokakuussa Finlandia Trophyssa ja joulukuussa Lindfors juhli ensimmäistä naisten Suomen mestaruuttaan. EM-kisoihin valmistautuminen ei ole kuitenkaan sujunut ongelmitta.

– Kaikki ei ole mennyt ihan niin kuin olisimme toivoneet, mutta parhaamme olemme tehneet kuitenkin. Pientä sairastelua on ollut ja selän kanssa ongelmia, Lindfors huokaisi.

Parhaimmillaan kahdeksanneksi EM-kisoissa kolme vuotta sitten sijoittunut Lindfors on kuitenkin luottavaisella mielellä. Kisajää tuntuu hyvältä ja kisavire on heräilemässä.

– Tavoitteena on tehdä kaksi puhdasta ohjelmaa. Sitä, mihin se riittää voi spekuloida loputtomiin. Jätän sen tekemättä, Lindfors hymähti.

– Sen näkee sitten kisan jälkeen.

Emmi Peltonen
Emmi Peltonen.AOP

Peltonen hakee hyvää treenisuoritusta

SM-kisoissa toiseksi jääneellä Emmi Peltosella on vaiherikas kausi takanaan. Ensin syntyivät ennätyspisteet Finlandia Trophyssa, sitten sairastelu vei terän luistelusta. Lopulta vaihtui valmentaja ja nyt EM-kisoissa Peltosta luotsaa sveitsiläinen Stéphane Lambiel.

– Ihan hyvin on riittänyt aika EM-kisoihin valmistautuessa. Ei nämä muutokset sinänsä tekemiseen vaikuta. Ihan normaali kisavalmistautuminen tehtiin, mutta Sveitsissä. Lähden tekemään omaa juttuani, Peltonen kertoi.

Peltonen sijoittui edellisissä EM-kisoissa yhdeksänneksi ja oli olympiakisoissa 20:s. EM-kisojen aattona kunto ja terveys ovat kohdillaan.

– Hyvällä fiiliksellä lähden kisaamaan, katsotaan mitä tapahtuu. Yritän tehdä kaikkeni ja sen mitä on treeneissä mennyt, Peltonen analysoi.

– Puhdas ohjelma on tavoitteena. Toivon, että siellä on kaikki ne asiat, jotka osaan tehdä.

Lue myös:

Jännittävä kisaviikko alkamassa – katso tästä taitoluistelun EM-kisojen lähetysajat

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat