Hyppää sisältöön

Näin Tapparan syntymäpäiväsankari sai kovan tällin rajusta taklauksesta – pisteet silti selvästi Tampereelle

Tappara voitti KalPan lukemin 4–1 tiistain SM-liigakierroksen ainoassa ottelussa. Videon kuva: Telia TV.

Sami Moilanen

SM-liigakierroksella nähtiin tiistaina vain yksi ottelu, kun Tappara kohtasi KalPan kotonaan Hakametsän jäähallissa.

Ottelun maalinteon aloittamisessa ei aikailtu. KalPan Frank Gymer kampitti itsensä jäähyaitioon vain hieman yli puolentoista minuutin pelin jälkeen. Tästä kotijoukkue rokotti, kun ylivoiman loppuhetkillä Juhani Jasu siirsi kotijoukkueen 1–0-johtoon Anton Levtchin ja Jan-Mikael Järvisen esityöstä.

KalPa tasoitti ottelun 14 minuutin pelin jälkeen. Eetu Luostarinen sai kiekon siniviivalla ja syötti Gymerille, joka laukoi kiekon ohi Tappara-vahti Nicklas Bäckströmin.

Toista erää oli pelattu lähes kolme minuuttia, kun KalPalta lipesi omalla alueella harhasyöttö suoraan Matias Lehtosen lapaan. Lehtonen käytti tilanteen hyväkseen ja siirsi kirvesrinnat johtoon.

Toisen erän 12. minuutilla Tappara iski jälleen, kun Niko Ojamäki laukoi ottelun lukemiin 3–1.

Vain minuuttia myöhemmin Valtteri Kemiläinen ohjasi kiekon hanskallaan mailansa lapaan ja etsi maalin kulmalta Jan-Mikael Järvisen, joka viimeisteli tamperelaisille ottelun neljännen maalin.

Kolmannessa erässä ei enää maaleja nähty, ja kotijoukkue vei voiton numeroin 4–1. Tappio oli KalPalle neljäs peräkkäinen. Tappara jatkaa sarjassa toisena ja KalPa 12:ntena.

Kova tärsky laitaan ja kiekosta suuhun

Ottelussa nähtiin muutama ikävä haaveri. Ensimmäisen erän lopussa KalPa-hyökkääjä Joni Ikonen sai kimpoavan kiekon ikävän näköisesti suuhunsa. Tilanteen jälkeen Ikonen suuntasi suoraan vaihtoaition kautta suihkuun paperi suunsa edessä.

Vain minuutti Tapparan 2–1-osuman jälkeen KalPan Jaakko Rissanen taklasi Tappara-hyökkääjä Sami Moilasta selkään. Tuore nuorten maailmanmestari Moilanen lensi tilanteessa pää edellä laitaan, tuupertui jään pintaan ja jäi hoipertelemaan paikalleen.

20-vuotissyntymäpäiväänsä viettävällä Moilasella oli vaikeuksia pysyä jaloillaan ja hänet talutettiin pois kentältä. Tilanteesta ei määrätty rangaistuksia. Katso taklaus jutun pääkuvana olevasta klipistä. (Kuvaoikeus: Telia TV.)

Tapparan Ojamäki maalipörssin jaetulle kärkipaikalle

Hirmuisen maalivireen tammikuussa löytänyt Niko Ojamäki nousi jo jääkiekkoliigan maalipörssin jaetulle kärkipaikalle. Ojamäki iski kauden 19. maalinsa.

Entinen Ässä-hyökkääjä myönsi, että on pitänyt tilastoja sen verran silmällä, ettei kärkipaikka yllätyksenä tullut.

– Ei sitä parane kuitenkaan liikaa miettiä. Mätkytellään niitä nyt sen verran kuin tulee, ja katsotaan lopussa mihin päästiin, Ojamäki sanoi.

Edellisessä KalPa-ottelussa neljä maalia iskenyt laitahyökkääjä nosti tammikuun maalisaldonsa jo kahdeksaan kahdeksassa ottelussa.

– Mitään en ole omassa pelaamisessani muuttanut, mutta olen kyllä pyrkinyt ampumaan hanakasti.

Viimeisiä pudotuspelipaikkoja yhä jahtaavalle KalPalle viides tappio kuuteen otteluun teki kipeää.

– Hävisimme kaksinkamppailut, hävisimme työnteon ja hävisimme viisikko- ja joukkuepeli. Oli aneemista, KalPan päävalmentaja Sami Kapanen summasi.

Korjattu kello 21.42. Korjattu otsikkoon ja juttuun, että Moilanen sai tällin taklauksesta, eikä poikittaisesta mailasta, niinkuin jutussa aiemmin kerrottiin.

Päivitetty kello 22.08. Lisätty Niko Ojamäen ja Sami Kapasen kommentit.

Lue myös:

HPK:n Teemu Turunen nousi tuntemattomuudesta SM-liigan tehokkaimmaksi: "Haluan voittaa tulevaisuudessa mestaruuksia"

KalPa kiinnitti luottohyökkääjänsä – "Tärkeä pala ensi kauden joukkuettamme"