Suora

  • Ei nainen eikä mies - voimanostaja Emmeth Törrönen piti hylkäämisen pelossa sukupuoli-identiteettinsä salassa vuosia
  • Urheiluruutu

Valioliiga-seuran uuden hankinnan pelätään kuolleen – meripelastusjohtaja antoi karun arvion, isä hämillään

Argentiinalaishyökkääjä Emiliano Salaa kuljettanutta pienkonetta ei ole löytynyt.

Englannin Valioliiga
Emiliano Sala, pelastusvene
Pelastusvene etsimässä Emiliano Salaa.EPA

Jalkapalloilija Emiliano Salan piti matkustaa pienlentokoneella unelmiensa matka Ranskasta Britteinsaarille ja kohti suurta tavoitettaan Englannin Valioliigaa, mutta matka vaikuttaa jääneen argentiinalaishyökkääjän viimeiseksi.

Ranskan viranomaiset vahvistivat Salan olleen lentokoneessa, joka katosi tutkassa maanantai-iltana Englannin kanaalin yllä. Konetta ei ollut löydetty vielä tiistai-iltaan mennessä. Salan lisäksi kadoksissa on pienkoneen lentäjä. Etsinnät on lopetettu tältä illalta. Niitä on tarkoitus jatkaa keskiviikkona auringon noustua.

– Pelkäämme pahinta. Meriveden lämpötila on niin kylmä tällä hetkellä, Kanaalisaarten meripelastuspalvelun johtaja John Fitzgerald kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Fizgerald antoi myös karun arvion tilanteesta. Fitzgeraldin mukaan ainoa toivo on, että kone on pysynyt ehjänä.

– Jos kone laskeutui hallitsemattomasti ja on mennyt rikki, ei ole toivoa, Fitzgerald jatkoi.

Ennätyssiirto vei kohti kuolemaa

Sala, 28, hyvästeli maanantaina entisen seuransa Nantesin, joka kauppasi hyökkääjän Cardiff Cityyn. Lehtitietojen mukaan walesilaisseura maksoi hyökkääjästä 15 miljoonaa puntaa eli noin 17 miljoonaa euroa. Cardiff City on vahvistanut, että kyseessä on sen ennätyssiirto.

Salan piti tavata uudet joukkuetoverinsa tiistaina, mutta joukkueen päivä alkoi järkyttävissä tunnelmissa. Salan kohtalosta ei ollut tietoa, ja joukkueen harjoitukset peruttiin.

– Odotimme Emilianon saapuvan eilen illalla Cardiffiin, ja tänään olisi ollut hänen ensimmäinen päivänsä joukkueen kanssa, Cardiff Cityn toimitusjohtaja Ken Choo kertoi seuran tiedotteessa.

Emiliano Sala
Elyxandro Cegarra/NurPhoto via Getty Images

– Cardiff City kiittää kannattajiaan ja jalkapalloperhettä tuesta vaikeana aikana. Jatkamme rukoilua, että saisimme positiivisia uutisia.

Choon mukaan seura pyrkii olemaan pelaajan perheen tukena. Argentiinalaisen televisiokanava C5N:n tavoittama Salan isä Horacio kertoi, että tietoa on saatavilla vähän.

– En tiedä mitään. Minulla ei ole ollut mitään tietoa. En voi uskoa tätä. Se on uskomatonta. Toivottavasti kaikki on kunnossa, Horacio sanoi.

Lue lisää:

Valioliigaseuran tuore miljoonavahvistus Englannin kanaalissa kadonneen lentokoneen kyydissä

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat