Suora

  • Urheiluruutu

Usain Boltin unelma jalkapallourasta on ohi: ”Yritän olla nyt liikemies”

Pikajuoksuhuippu Usain Boltin unelma jalkapallourasta on ohi. Hän kertoo asiasta ESPN:n haastattelussa.

jalkapallo
Usain Bolt
Getty Images

Usain Bolt yritti menestyksekkään yleisurheilu-uransa jälkeen käynnistää uutta elämää jalkapallo-ammattilaisena. Nyt Bolt kuitenkin on antanut ymmärtää, ettei hän enää unelmoi siitä.

Bolt oli mukana useissa eri seurojen harjoituksissa. Lisäksi hän käväisi näytillä monessa seurassa. Eniten huomiota herätti, kun 32-vuotias jamaikalainen teki kaksi maalia australialaiselle Central Coast Marinersille harjoitusottelussa. Bolt ei silti päässyt sopuun seuran kanssa sopimuksesta.

– En halua sanoa, ettei asiaa hoidettu kunnolla. Mutta mielestäni menimme siinä siihen suuntaan, mihin ei olisi pitänyt. Sitä oppii kuitenkin läksynsä. Eletään ja opitaan, Bolt kuvaili ESPN:lle (siirryt toiseen palveluun).

– Tämä oli hyvä kokemus. Nautin olosta joukkueessa. Se oli erilaista kuin yleisurheilussa. Tämä oli hauskaa niin kauan kuin se kesti.

Bolt harjoitteli myös esimerkiksi norjalaisen Strömsgodsetin kanssa ja saksalaisjätin Borussia Dortmundin kanssa. Bolt ei hyväksynyt puolestaan maltalaisen Vallettan tarjousta juuri ennen kuin tarina Marinersin kanssa tuli loppuun.

Kahdeksankertainen olympiavoittaja Bolt keskittyy nyt jatkossa bisnespyrkimyksiinsä.

– Teen paljon asioita tällä hetkellä. Urheiluelämä on ohi, joten siirryn eri bisneksiin. Minulla on monta asiaa piipussa. Minä siis puuhastelen kaikkea. Yritän olla liikemies nyt, Bolt totesi.

Lue lisää:

Usain Boltin jalkapallounelma tyssäsi Australiassa

Entinen maajoukkuepelaaja kuvaili Boltin haaveita farssiksi – "Hänen kosketuksensa on kuin trampoliinilla"

Bolt hämmästyi kutsusta dopingtestiin - "En ole vielä ammattilaisjalkapalloilija"

Bolt salamoi jalkapalloviheriöllä – teki kaksi maalia harjoituspelissä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat