Suora

 • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
 • Jääkiekon U18 MM: Puolivälieräottelu USA - FIN
 • Jääkiekon U18 MM, puolivälieräottelu USA - FIN
 • SM-liigan kolmas loppuottelu Kärpät-HPK
 • Jääkiekon Nordic cup: FIN - SWE
 • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
 • Urheiluruutu
 • Koostejakso - kauden parhaat palat
 • Jalkapallon Italian cupin välierän Atalanta - Fiorentina 2. osaottelu
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, Argentiina, ennakko

Kontinen ja Peers neljän parhaan joukkoon

Henri Kontinen ja John Peers ovat löytämässä parempaa pelivirettä vaikeiden aikojen jälkeen.

tennis
Kontinen ja Peers Australian Open 2019
Mark Kolbe / Getty Images

Nelinpelipari Henri Kontinen / John Peers on edennyt Australian avoimen tennisturnauksen välieriin. 12:nneksi sijoitettu suomalais-australialainen pari voitti puolivälierässä brittiläis-brasilialaisen duon Jamie Murray / Bruno Soares luvuin 6–3, 6–4.

Välieräpaikka Grand Slam -tasolla on Kontiselle ja Peersille ensimmäinen sitten vuoden 2017 US Openin.

Kontinen ja Peers tarvitsivat kolmanneksi sijoitetun parivaljakon nujertamiseen vain 67 minuuttia.

Suomalais-australialaispari onnistui murtamaan heti vastustajiensa ensimmäisen syöttövuoron. Tämän jälkeen Kontinen / Peers esittivät turnauksen parasta syöttöpeliään ja vahvaa verkkopeliä, mikä toi lopulta erävoiton lukemin 6–3.

Toisen erän alussa ja keskivaiheilla oli Kontisella ja Peersillä murtomahdollisuudet, mutta Murray / Soares selvitti ne. Erässä edettiin tasatahtia tilanteeseen 4–4, kunnes Kontinen / Peers onnistuivat ottamaan helpottavan murron, jonka jälkeen Kontinen syötti otteluvoiton suomalais-australialaisparille.

Kontinen ja Peers paukuttivat ottelussa peräti 29 läpilyöntiä ja antoivat vastustajille vain yhden murtomahdollisuuden, joka oli ottelun viimeisessä syöttövuorossa.

Välierissä Kontinen ja Peers kohtaavat sijoittamattoman argentiinalais-portugalilaisen parin Leonardo Mayer / Joao Sousa.

– Kiva olla takaisin täällä ja pelata hyvin. Tiedämme mitä pystymme parhaimmillamme tekemään ja olemme onnistuneet tähän mennessä. Toivottavasti pystytään vielä muutama voitto ottamaan, kertoi Kontinen kenttähaastattelussa.

– Välierissä tulee vastaan pari, joka pelaa täysin erilaista tennistä kuin Murray ja Soares. Mayer ja Sousa ovat pääasiassa kaksinpelaajia. He pelaavat myös aika paljon nelinpeliä, mutta pääkeskittyminen on kaksinpeleissä. He pelaavat nelinpeliä kaksinpelityylillä, Kontinen sanoi STT:lle.

Kontinen ja Peers juhlivat Australian avointen voittoa kaksi vuotta sitten. Viime vuonna duon urakka päättyi jo toisella kierroksella.

Lue myös:

Otto Virtanen iski puolivälieriin Australian avoimissa

Karolina Pliskova teki sensaatiomaisen nousun, Serena Williams hukkasi neljä ottelupalloa

Lähteet: Suomen Tennisliiton tiedote

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat