Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Salibandyliiga, naisten 1. loppuottelu SB Pro - PSS
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Salama-alku, viimeisen sekunnin tasoitus ja kaksi hattutemppua – San Jose kukisti Washingtonin hullussa kamppailussa

Mestari-Washington on kuuden ottelun tappioputkessa.

NHL
Tomas Hertl juhlii maalia.
Tomas Hertl juhii.Getty Images.

Joonas Donskoin edustama San Jose Sharks otti trillerimäisen vierasvoiton jääkiekon NHL:n hallitsevasta mestarista Washingtonista. San Jose voitti värikkään ottelun jatkoajalla 7–6.

Ottelu tarjosi katsojille lähes kaikkea mahdollista. San Jose onnistui ottelussa aivan alussa ja aivan lopussa, sillä Joe Pavelski iski avausmaalin laittamalla irtokiekon sisään jo 12 sekunnin pelin jälkeen, ja vastaavasti Evander Kane teki 6–6-tasoituksen vain sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Washington oli johtanut 6–4 vielä kolmannen erän puolivälissä supertähti Aleksandr Ovetshkinin vietyä isännät kahden maalin johtoon ajassa 45.52. Tomas Hertl kuitenkin kavensi ajassa 50.02 ylivoimalla, ja viimeisellä sekunnilla Kanen illan toinen maali tasoitti ottelun. Sharks-kapteeni Pavelski antoi poikittaissyötön maalin eteen, Hertl ohjasi kiekon Kanelle ja tämä laittoi kiekon sisään avopaikalta maalin kulmalta.

Washington-vahti Braden Holtby katsoi epäuskoisesti videotaulua, jolta hän saattoi todeta, että kiekko tosiaan meni sisään ennen peliajan päättymistä.

– Luulin, että peli oli jo ohi. Tulin vaihtopenkille ja olin turhautunut. Sitten näin, että hän laittoi kiekon sisään. Aika villiä tasoittaa sillä tavalla, San Josen hyökkääjä Logan Couture sanoi NHL.comin mukaan.

– Olipa villi ottelu. Se oli kuin tähdistöottelu viisi päivää etuajassa. En edes tiedä mitä sanoa. Otamme tämän vastaan, tarvitsimme tätä, San Josen päävalmentaja Peter DeBoer totesi.

Sharksin voittomaalin laukoi jatkoajalla Hertl, jonka illan saldoksi tuli 3+1. Hattutemppuun ja yhteen syöttöön ylsi myös Ovetshkin, joka kasvatti kauden maalilukemansa 36:een ja tukevoitti johtoaan NHL:n maalipörssissä.

Voittoon Ovetshkinin huippuilta ei kuitenkaan riittänyt, ja Washington on nyt hävinnyt kuusi ottelua perättäin. Hallitseva mestari keikkuu tästä huolimatta vielä neljäntenä itälohkossa. San Jose nousi puolestaan uskomattoman voittonsa turvin länsilohkossa toiseksi.

Ovetshkin otti Kanen tasoitusmaalin omiin nimiinsä, sillä tilanne lähti liikkeelle hänen epäonnistuneesta purustaan.

– Se oli minun virheeni ottelun lopussa. Yritin pelata liian hätäisesti. Täytyy parantaa tällaisissa tilanteissa.

Maalien osalta uransa parasta NHL-kautta pelaava Donskoi jäi tällä kertaa ilman pisteitä. San Jose joutui tulemaan toimeen ilman tähtipuolustajaansa Erik Karlssonia, joka on huilannut nyt kolme ottelua alavartalovamman takia.

Lue myös:

Valtteri Filppula näytti kyntensä – näin syntyi kauden 11:s osuma

Sebastian Aho jälleen parrasvaloissa – tasoitti pelin ajassa 59.16

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat