Suora

  • Painin MM, naisten paini

Piippo hiihti MM-hopealle Aino-Kaisa Saarisen suksilla, joita Sami Jauhojärvi testasi – "Ei ollut huonoja ihmisiä kaluston takana tänään"

Eveliina Piippo jäi vain kaksi sekuntia nuorten MM-kullasta Lahdessa.

hiihto
Eveliina Piippo.
Lehtikuva / Jussi Nukari

Eveliina Piippo oli tyytyväinen hiihtoonsa nuorten MM-kisojen alle 23-vuotiaiden 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa. Hiihto toi Piipolle hopeamitalin.

– Kisa oli hyvä, muuten ei olisi MM-hopea kaulassa. Sain hallittua oman menoni tarpeeksi hyvin lähdöstä maaliin asti, Piippo sanoi.

Eroa kultaa voittaneeseen venäläiseen Marija Istominaan jäi lopulta vain kaksi sekuntia. Piipolle tärkeä kilpailu päättyi hienoon lopputulokseen, mutta toisaalta kultakin jäi lähelle.

– Olin maalissa helpottunut, kun tiesin, että mitali tulee. Se ehti kuitenkin kääntyä vähän harmitukseksi, kun kulta oli niin lähellä. Kyllä tämä silti oli voitettu hopea, sen verran on tullut nelos- ja viitossijoja junnukisoista.

Piippo sai Salpausselän latujen varsilta kovaa kannustusta yleisöltä.

– Ihan mahtavaa kannustusta, olin siinä mielessä etulyöntiasemassa. Siellä oli monta elämän tärkeintä henkilöä ladun varressa huutamassa.

Suksista ei menestys jäänyt kiinni, sen verran kovat tekijät olivat taustalla.

– Hiihdin Aikun (Aino-Kaisa Saarinen) vanhalla parilla, kiitokset Aikulle siitä. Sukset toimivat mahtavasti, Piippo kertoi.

Lisäksi olympiavoittaja Sami Jauhojärvi testasi sukset aamulla.

– Ei ollut huonoja ihmisiä kaluston takana tänään, Piippo naurahti.

Saarisen vanha pari on ollut Piipon käytössä myös Beitostölenin viestissä. Se oli kuitenkin ainoa kisa tätä ennen, jossa Piippo oli käyttänyt kyseistä paria.

– Nyt sain siihen hyvän suhteen, kun Musti oli laskenut sillä ja sanoi, että se oli ihan ylivoimainen pari.

Piippo hiihtää seuraavaksi maailmancupin kisoissa Ruotsissa lauantaina.

– Tämä osoitti, että olen hyvässä kunnossa. Maailman huipulle on kuitenkin edelleen pitkä matka. Asiat pitää tehdä hyvin, jos haluaa päästä Seefeldiin muutakin kuin varamieheksi.

Lue lisää:

Eveliina Piippo hiihti MM-hopealle – "Toinen kierros niin kovaa kuin lähtee"

Suomen hiihdon suurlupaus Eveliina Piippo haluaa antaa nuorten MM-laduilla kaikkensa, vaikka mielessä on myös aikuisten kisat – "Ettei jäisi vaivaamaan, että omasta tekemisestä olisi jotain jäänyt kiinni"

Tiesitkö tätä? Suomen hiihdon superlupaus Eveliina Piippo näytteli Tuntemattomassa sotilaassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat