Suora

  • Painin MM, naisten paini

Valmentajan mukaan Piipolle olisi käyttöä myös aikuisten MM-kisoissa – "Jos kutsu tulee vielä aikuisten MM-kisoihin, on se pelkkää bonusta"

Eveliina Piipon valmentaja oli onnellinen MM-hopeaa hiihtäneen suojattinsa puolesta.

urheilu
Ville Oksanen.
Ville Oksanen.Lehtikuva

Eveliina Piipon valmentaja Ville Oksanen sädehti nuorten MM-hiihtojen maalialueella keskiviikkona. Piippo hiihti MM-hopealle alle 23-vuotiaiden naisten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa. Piipon huippuhiihto kirvoitti huippuvalmentajan kehumaan suojattiansa vuolaasti.

– Eveliinan meno näytti tänään todella hyvältä. Se oli hyvä kisa Eveliinalta. Hän hiihti taktiikan mukaisesti ja pystyi pitämään homman kontrollissa. Hän hiihti vauhdillisesti todella hyvän kilpailun. Olen tyytyväinen. Tietysti harmittaa, että voitto jäi vain kahden sekunnin päähän, Oksanen kommentoi Yle Urheilulle.

Oksasen mukaan Piippo kesti hyvin MM-kotikisojen paineet.

– Valmistautuminen kauden päätavoitteeseen onnistui hyvin. Olen ylpeä ja onnellinen Eveliinan puolesta. Viime vuosina nämä arvokisat ovat olleet vähän sellaisia, että on ollut sairastumisia ja kaikkea muuta. Nyt hän on pystynyt todella hyvin klaaraamaan kaiken.

Piipon urakka jatkuu jo viikonloppuna, kun hän osallistuu Ruotsin Ulricehamnissa maailmancupiin. Joulukuussa Norjan Beitostölenissä Piippo hiihti 22. sijalle, mikä on hänen kauden paras sijoitus maailmancupista.

– Eveliina pystyy varmasti parantamaan kauden parasta sijoitustaan maailmancupissa, jos kaikki menee hyvin, Oksanen arvioi.

Hiihdon MM-kisat kilpaillaan helmikuun lopussa Seefeldissä Itävallassa.

– Jos kutsu tulee vielä aikuisten MM-kisoihin, on se pelkkää bonusta. Hänelle olisi varmasti käyttöä MM-kisoissa, jos tämän meiningin pystyy säilyttämään, Oksanen hymyili.

Lue myös:

Eveliina Piippo hiihti MM-hopealle – "Toinen kierros niin kovaa kuin lähtee"

Piippo hiihti MM-hopealle Aino-Kaisa Saarisen suksilla, joita Sami Jauhojärvi testasi – "Ei ollut huonoja ihmisiä kaluston takana tänään"

Hiihdon tulevaisuuden jalokivet ovat Ville Oksasen käsissä, mutta vastuu ei huimaa – "Jos haluaa olla hyvä valmentaja, vaikeita hetkiä tarvitaan melkein päivittäin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat